Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα ονόματα των τριών συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη.


Γνωστά στις αστυνομικές αρχές είναι τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην κινηματογραφική ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.


Πρόκειται για τον Δημήτρη Πολίτη, τον Γιάννη Μιχαηλίδη -ή αλλιώς τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος»- και τον Νίκο Ρωμανό. Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν στενός φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Για τους δύο πρώτους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα της Κοζάνης, λοιπόν, θα μεταφερθούν στην Αθήνα προκειμένου τα εντάλματα να εκτελεστούν.

Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν σημεία σύνδεσης μεταξύ της ληστείας του Βελβεντού και της ληστείας που είχε πραγματοποιηθεί στην Πάρο, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Πολίτης είχε αποστείλει επιστολή με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν συμμετείχε καθόλου στην εν λόγω ληστεία.

Όσον αφορά τον Νίκο Ρωμανό, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ήταν παρών στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη που ακολούθησε. Τότε, με ηλεκτρονικό μήνυμά που απέστειλε στη zougla.gr, ο  φίλος του Αλέξη, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας για να καταθέσει.

«Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης» είχε δηλώσει, χαρακτηρίζοντας πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται «στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του.

Η επιστολή
«Η πρωτοβουλία μου να γράψω και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσω την θέση μου και να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να παραστώ στο δικαστήριο πάρθηκε έπειτα από την ανάγνωση αλλά και την εξέλιξη τόσο των δημοσιευμάτων, όσο και των γεγονότων της δίκης. Ρίχνοντας μια ματιά στα δημοσιεύματα των media αλλά και τις δηλώσεις του κυρίου Κούγια, θεωρώ πως είμαι υποχρεωμένος να πάρω θέση απέναντι του, από τη στιγμή που και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το ίδιο προς το πρόσωπο μου.

Όσον αφορά λοιπόν τη μη συμετοχή του στη διαδικασία σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ για να καταθέσω, δηλώνω οτι με μεγάλη μου χαρα και ανυπομονεσία περιμένω τη μη συμετοχή του, αλλά και τις εξίσου γελοίες δηλώσεις του, οι οποίες το μόνο που μου προκαλούνε είναι νευρικό γέλιο.

Στο δεύτερο σκέλος στο οποίο αναφέρεται στη συμετοχή μου σε ακροαριστερές οργανώσεις, συνεργασιας μου με κυκλώματα και αλλες παρόμοιες γελοιότητες θα ήθελα να τονίσω, πως είναι σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα ανεξάρτητα με το αν αυτή είναι θετική η αρνητική για τον ίδιο. Τίποτα παραπάνω από ενα μυθομανή καραγκιοζάκο ο οποίος έχει γνώση του ποινικού κώδικα και αρέσκεται στο να ρουφάει όση περισσότερη δημοσιότητα μπορεί, είτε με το ρόλο του θύματος (δαρμένος, λιπόθυμος κλπ.), είτε ως ένας σοβαροφανής επαγγελματίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. περι της μη παρακολούθησής μου, το μόνο που θα μπορούσα να πω ειναί πως όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε αλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο. Ωφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανενα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ουτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλα να διαμορφώνω εγω ο ίδιος τα δίκα μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου.
Εύχομαι λοιπόν τόσο στον κ Κούγια, όσο και στον πελάτη του, καλά ξεμπερδέματα και προκαλώ την ελληνική αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου