Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Καταιγίδα αποκαλύψεων! Τούρκος ομολογεί: "Πράγματι καίγαμε ελληνικά δάση"!

asimbibastos news

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Μilliyet Τζαν Ντουντάρ, η MIT είχε απαντήσει στην έκθεση του διευθυντή του γραφείου του Γιλμάζ και
 ζητούσε την εξαφάνιση της!
Η ΜΙΤ ανέφερε πως « αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία στα δάση της Ελλάδος, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, όμως η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι «κρατικά μυστικά,» ακόμη και στο επίπεδο αναφορών, θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευση τους από άλλα κράτη και να δημιουργήσει θέμα αμοιβαιότητας.»


Ο τούρκος αρθρογράφος με ξεκάθαρο τρόπο γράφει στο άρθρο του πως την εποχή εκείνη, «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα.»

«Έτσι κάποιοι είπαν “Αφού εκείνοι μας πονούν το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς” και δυο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Tότε οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαγιές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» τονίζει ο Νουτντάρ.

Ο τούρκος αρθρογράφος αναφέρει πως οι δράστες στην επικίνδυνη αποστολή τους αν συλλαμβάνονταν, δεν θα αναγνωρίζονταν από το τουρκικό κράτος.

« Μετά τις βόμβες και τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά, στην Τουρκία ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές. Μετά από λίγο καιρό Έλληνες επικοινώνησαν τους Τούρκους αρμόδιους και ζήτησαν «παύση πυρός.» Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν. Μετά για λίγο καιρό έπαψε και η φιλοξενία του PKK από την Αθήνα.

Ο τούρκος αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα «έτσι καταλαβαίνουμε για άλλη μια φορά, το τι απαίσιο πράγμα είναι το κρατικό μυστικό αλλά και τα μυστικά κονδύλια.»

Αποκαλύψεις και από τη Vatan

Την ύπαρξη έκθεσης που δείχνει τη δράση του τουρκικού παρακράτους στα ελληνικά δάση αποδεικνύει, η αναφορά που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Vatan.

H εφημερίδα κάνει αναφορά στην έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κουτλού Σαβάς επι κυβερνήσεων Μεσούτ Γιλμαζ, σχετικά με το σκάνδαλο Σουσούρλουκ που δείχνει τη σχέση του κράτους με το παρακράτος. Στην έκθεση του, σύμφωνα με την Vatan o εισαγγελέας αφιερώνει 12 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα».

Ολόκληρη η μυστική έκθεση βρίσκεται στους φακέλους της δίκης της οργάνωσης Εργκενεκόν. Όλα τα στοιχεία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια σύλληψης μέλους της Εργεκενεκόν Ντογού Περίντσεκ.

Στα στοιχεία τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του περίντσεκ γίνεται αναφορά πως « είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, Χωροφυλακής και των Δυνάμεων Ασφαλείας, για τις εργασίες που θα γίνουν στους εξωτερικούς στρόχους.» Σύμφωνα με την αναφορά η ομάδα δράσης σταμάτησε τις εργασίες της όταν άρχισαν να δημιοσιεύονται ειδήσεις για τη δράση της.

Η Vatan δημοσιεύει μέρος της έκθεσης που αναφέρει:

« Ως πρώτoς στόχος έχει επιλεγεί ο Οτζαλάν. Αλλά έχει γίνει στόχος επίθεσης και ο χώρος συγκένρτωσης στη Λαμία (PKK). Ο συγκκριμένος χώρος άλλαξε τρεις φορές σημείο αλλά βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Μετά τη σύλληψη των εμπρηστών οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και είχαν σταλεί για εμπρησμούς στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο (σ.σ στην Τουρκία), ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές και στην Ελλάδα. Μετά τις δράσει στις τουριστικές μας περιοχές, συνέβησαν εκρήξεις στην Κρήτη και τη Ρόδο. Την ίδια περίοδο στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, πολλά καταστήματα των μελών του PKK έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου