Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ετοιμάζουν δύναμη κρούσης εναντίον όποιου μιλάει κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διαδίκτυο!

asimbibastos news


Η εφημερίδα της Αγγλίας Daily Telegraph έχει στα χέρια της εμπιστευτικές χρηματοδοτικές προτάσεις και εσωτερικά έγγραφα που περιγράφουν ένα σχέδιο....
προπαγάνδας άνευ προηγουμένου εν όψει των Ευρωεκλογών τον Ιούνιο του 2014.


Κλειδί στην νέα στρατηγηκή θα αποτελούν τα «εργαλεία παρακολούθησης της κοινής γνώμης» προκειμένου να «εντοπίζεται σε πρώιμο στάδιο εάν οι συζητήσεις πολιτικής φύσεως σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ιστοσελίδες έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης  και των πολιτών».


Οι δαπάνες για την «ποιοτική ανάλυση των μέσων ενημέρωσης» πρόκειται να αυξηθούν κατά 2 εκατομμύρια ευρώ. Η πλειονότητα των χρημάτων θα βρεθεί από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό, ενώ ένα εκατομμύριο ευρώ επιπλέον θα πρέπει να βρεθεί τον επόμενο χρόνο, παρ’ όλες τις εκκλήσεις προς την ΕΕ να διαμορφώσει τον προϋπολογισμό της έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τις πολιτικές λιτότητας στα κράτη μέλη της.

«Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δωθεί στις χώρες που υπάρχει έξαρση του Ευρωσκεπτικισμού» αναφέρεται σε εμπιστευτικό έγγραφο που συμφωνήθηκε τον περασμένο χρόνο.

«Τα θεσμικά όργανα επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις δημόσιες συζητήσεις και το δημόσιο αίσθημα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να αντιληφθούν “τάσεις” και να έχουν την δυνατότητα να αντιδρούν γρήγορα, με στοχευμένο και ειδικό τρόπο. Πρέπει να μπαίνουν στη συζήτηση και να την επηρεάζουν, με το να παρέχουν, για παράδειγμα, στοιχεία και νούμερα που θα αποδομούν τους μύθους.»

Η κατάρτιση για τους υπαλλήλους του ευρωκοινοβουλίου αρχίζει αυτόν τον μήνα.

Ο Πολ Νούταλ, αναπληρωτής αρχηγός του Αγγλικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP), καταφέρθηκε ενάντια στις προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, παραβιάζουν την ουδετερότητα της πολιτικής υπηρεσίας της ΕΕ, μετατρέποντας τους υπαλλήλους σε «περιπόλους τρολαρίσματος», που θα ψάχνουν το διαδίκτυο προκειμένου να κάνουν ανεπιθύμητες και προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις σε συζητήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

«Η σπατάλη πάνω του ενός εκατομμυρίου λιρών προκειμένου οι υπάλληλοι της ΕΕ να σχολιάζουν στο Τουίτερ κατά τις ώρες εργασίας τους, είναι περιττή και πραγματικά γελοία», ανέφερε.

«Μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο το γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΕ παίζει έναν τέτοιο σαφώς πολιτικό ρόλο, με στόχο τους Ευρωσκεπτικιστές – δηλαδή κόμματα σαν το UKIP, και αυτό δεν είναι καθόλου ουδέτερο.»

Ένα εμπιστευτικό έγγραφο που συζητήθηκε από τους επισήμους την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να αναγνωρίζει τα προβλήματα, καθώς παραδέχεται ότι «υπάρχουν λεπτές γραμμές που χωρίζουν την θεσμική από την πολιτική επικοινωνία».

Υπάλληλοι του Ευρωκοινοβουλίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα εμπιστευτικά έγγραφα και τις συνεχιζόμενες μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στους διοικούντες της ΕΕ.

Ένα εμπιστευτικό έγγραφο που τιτλοφορείται «πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές για τη θεσμική εκστρατεία ενημέρωσης και επικοινωνίας» εγκρίθηκε από το διοικητικό «γραφείο» του Ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Ιούλιο.

Το κείμενο αναδεικνύει μια «έντονη αντίθεση» μεταξύ της «αυξανόμενης αντίληψης της εξαφανιζόμενης πρόνοιας, αύξηση της ανασφάλειας και οικονομικής αστάθειας» και των υποσχέσεων της ΕΕ ότι εγγυάται «την ελευθερία, την ασφάλεια και την κοινωνική δικαιοσύνη με μια ευημερούσα εσωτερική αγορά».

«Η τρέχουσα οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση μαζί με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, έχουν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη εμπιστοσύνη στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα από τους πολίτες… είναι προφανές ότι η εικόνα της ΕΕ πάσχει», ανέφερε το έγγραφο.

«Για να αντιστραφεί η αντίληψη ότι “η Ευρώπη είναι το πρόβλημα”, θα πρέπει να επικοινωνούμε ότι η απάντηση στις σημερινές προκλήσεις… είναι “περισσότερη Ευρώπη” και όχι “λιγότερη Ευρώπη”».

Οι υπεύθυνοι του Κοινοβουλίου ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός πως οι νέες εξουσίες που απέκτησαν οι ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λισαβόνας, δεν αντανακλώνται με αυξανόμενη δημοτικότητα, καθώς η προσέλευση των ψηφοφόρων για το ευρωκοινοβούλιο μειώνεται συνεχώς εδώ και 34 χρόνια, από τις πρώτες άμεσες εκλογές.

«Η αύξηση της ισχύος τους σημαίνει αυξημένη επιρροή, ευθύνη και διαφάνεια που θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται από αυξημένη ορατότητα, αξιοπιστία και καλύτερη φήμη», ανέφερε το έγγραφο.

«Πέρα από την αδιαμφισβήτητη επιτυχία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η εικόνα του κοινού για την ΕΕ και το κοινοβούλιο της είναι μάλλον κατώτερη των προσδοκιών, όπως φαίνεται και από τους σταθερά μειούμενους ψηφοφόρους, ξεκινόντας από το 1979.»

Αυτό το έτος οι ευρωβουλευτές πρόκειται να αυξήσουν τις προεκλογικές τους δαπάνες προκειμένου να προωθήσουν τους εαυτούς τους, εν όψει των Ευρωεκλογών του επόμενου χρόνου, παρά τις πολιτικές λιτότητας δίχως προηγούμενο που εφαρμόζονται στις χώρες τις ΕΕ.

Οι δαπάνες περιλαμβάνουν 10,8 εκατομμύρια ευρώ για ένα αμφιλεγόμενο νέο μουσείο της Ευρώπης, 94,3 εκατομμύρια ευρώ για το «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» που θα εγκαινιστεί το 2015 προκειμένου να εορτασθεί η «ιστορική μνήμη» της ΕΕ και να «προωθηθεί η αναγνωρισιμότητα της ευρωπαϊκής ταυτότητας».

Σύμφωνα με τα σχέδια οι δαπάνες για «σεμινάρια, συμπόσια και πολιτιστικές δραστηριότητες» θα διογκωθούν κατά 85%, δηλαδή κατά 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι δαπάνες για «οπτικοακουστικές πληροφορίες» θα αυξηθούν κατά 36%, ή 5 εκατομμύρια ευρώ.

Θα υπάρξει μία αύξηση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων της ΕΕ κατά 15%, όπως η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), και οι δαπάνες για το υψηλής τεχνολογίας ευρωκοινοβούλιο θα αυξηθούν κατά εννέα τοις εκατό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου