Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Βίντεο-Ήταν επίθεση αυτοκτονίας

asimbibastos news

Βίντεο-Ήταν επίθεση αυτοκτονίας
Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σήμερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, απηύθυνε έκκληση για μια παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση των "τρομοκρατικών στοιχείων". 
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο καμικάζι που επιτέθηκε στην πρεσβεία πιστεύεται ότι ήταν Τούρκος πολίτης, ενώ το κρατικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία υποψιάζεται ότι ανήκε σε οργάνωση της άκρας αριστεράς.
Ο Γκιουλέρ ανέφερε ότι από την επίθεση αυτή, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο καμικάζι και ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας, τραυματίστηκε επίσης άσχημα μια γυναίκα. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι δύο φρουροί ασφαλείας δέχονται θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου.
Ο καμικάζι, ο οποίος ήταν περίπου 30 ετών, χρησιμοποίησε πλαστικά εκρηκτικά στην επίθεση, πρόσθεσε το κρατικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την αστυνομία. Ο δράστης της επίθεσης πιστεύεται επίσης ότι είχε φυλακιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα με κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ότι ήταν μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις αυτοκτονίας κατά αστυνομικών τμημάτων τα τελευταία χρόνια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την σημερινή επίθεση.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τους Τούρκους αξιωματούχους για να αρχίσει έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
"Συνεργαζόμαστε στενά με την τουρκική κρατική αστυνομία για να κάνουμε μια πλήρη αποτίμηση της ζημιάς και των απωλειών και για να αρχίσουμε μια έρευνα", σημείωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ. Η ίδια υπογράμμισε επίσης ότι πρόκειται για μια "τρομοκρατική έκρηξη".
Την ίδια ώρα το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία μέχρι νεωτέρας, μετά την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο χώρος της πρεσβείας δεν παραβιάστηκε από την έκρηξη και το προσωπικό της πρεσβείας μεταφέρθηκε και παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα σε δωμάτια ασφαλείας μέσα στο συγκρότημα της πρεσβείας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1


Δείτε το βίντεο από το MEGAΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου