Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σε δέκα ημέρες θα εγκριθεί το ξεπούλημα του ελληνικού χρυσού!

asimbibastos news


Σε δέκα ημέρες θα εγκριθεί η επένδυση της Eldorado Gold Corp. σε ορυχείο χρυσού στο Πέραμα Θράκης, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal.


 Επισημαίνει επίσης ότι θα προστατευθούν με κάθε κόστος (;) οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και αυτό της αρμόζει .(Άρα από εδώ και μπρος το ξεπούλημα της Ελλάδας ονομάζεται προστασία των επενδύσεων και η καταστροφή των φυσικών πόρων είναι το ... ''κάθε κόστος''!)
 
 Ενέργειες όπως αυτές που έγιναν  πρόσφατα στα μεταλλεία  Χαλκιδικής δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές  τονίζει ο κ. Σαμαράς.(Χούντα είσαι ό,τι θες αποδέχεσαι!) Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρόκειται για μία επένδυση που επιθυμούμε πολύ» . (Ποιοί;;;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σκοπός της κίνησης να δώσει «πράσινο φως» στην επένδυση των 230 εκατ. ευρώ, είναι να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Καναδών της Eldorado Gold Corp. μετά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός». (Τους πολίτες γραμμένους τους έχουμε!)

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η επένδυση στο Πέραμα Θράκης αναμένει για μήνες την έγκριση και είναι ένα από τα τέσσερα ορυχεία που έχει αποκτήσει η καναδική εταιρία στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εταιρία έχει δεσμευθεί να επενδύσει άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα στην επόμενη τετραετία. 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Πολ Ράιτ, χαρακτήρισε «βασικά πράξη τρόμου» την πρόσφατη επίθεση και τόνισε ότι δεν επενδύουν σε χώρες όπου υπάρχει τρομοκρατία. (Κρίμα... Άντε γεια !). Πάντως, υπογράμμισε ότι θα λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με ικανοποιητικό τρόπο. (Όπως όλα άλλωστε!)

Π
ήγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου