Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας με καταιγιστική ανακοίνωση!“Η Ελλάδα δεν μπορεί να σβήσει τα προβλήματά της με photoshop”!


asimbibastos news

Με μια άκρως επιθετική ανακοίνωση, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να κάνουν πλήρεις και αμερόληπτες έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη, ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς.

Ο σάλος που προκάλεσαν οι διαφορές στις φωτογραφίες των τεσσάρων δραστών, που τράβηξαν τα πρακτορεία και φαίνονται χτυπημένοι με αυτές που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα, οδήγησαν στην παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Ο αναπληρωτής διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Marek Marczyński, δήλωσε ότι: “ Οι ελληνικές αρχές πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες για βασανιστήρια και αν παραποιήθηκαν οι φωτογραφίες αφαιρώντας τα σημάδια τραυματισμού”. 
Και συνέχισε: "Είμαστε έντονα ανήσυχοι για τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση από την ελληνική αστυνομία. Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν απλά Photoshop διώξουν προβλήματά τους μακριά. Αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει».

"Θα πρέπει να υπάρχει μια αποτελεσματική, πλήρης και αμερόληπτη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς για βασανιστήρια της αστυνομίας. Με τέτοια έρευνα θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και θα πρέπει αμέσως να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”.




newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου