Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Θέμα χρόνου η ενίσχυση του ΣΔΟΕ με ελεγκτές

asimbibastos news

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενταχθούν στον
ελεγκτικό μηχανισμό. Η διαδικασία προχωρά στη βάση νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και ανοίγει τον δρόμο για την εσωτερική ανακατανομή του προσωπικού.

Μέρος των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να ενταχθούν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα κατευθυνθεί στο ΣΔΟΕ προκειμένου να καλυφθούν κενά που φθάνουν τις 360 θέσεις. Ταυτόχρονα, προχωρά μέσω του ΑΣΕΠ η πρόσληψη 200 ακόμη νέων ελεγκτών, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει στην τρόικα το πρόβλημα ελλείψεων, ιδίως μετά το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων υπαλλήλων για συνταξιοδότηση.

Για όλα τα παραπάνω, ενημερώθηκε η Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος είχε κληθεί να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου. Ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο βουλευτής υπενθύμισε ότι στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ενημερώσει την επιτροπή ότι αδυνατούν να επισπεύσουν την ολοκλήρωση του ελέγχου της λίστας, ελλείψει προσωπικού.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να πάρει απόφαση στην προανακριτική, αν προηγουμένως δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή πόρισμα της έρευνας του ΣΔΟΕ για τη λίστα. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η ΔΗΜΑΡ «θα αρχίσει να γίνεται δυσάρεστη», λόγω της αδυναμίας σύλληψης της φοροδιαφυγής .ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου