Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Η Κύπρος υποφέρει από το € χωρίς οφέλη»

asimbibastos news
«Η Κύπρος υποφέρει από το € χωρίς οφέλη»

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος αποτελεί την πρώτη περίπτωση όπου υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» εξόδου από την Ευρωζώνη μετά
την αμφιλεγόμενη χρηματοπιστωτική διάσωσή της, εξέφρασε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.
Ο επικεφαλής των οικονομολόγων του Ινστιτούτου, Φίλιπ Σατλ, σημείωσε ότι η Κύπρος "υποφέρει απ' όλα τα κόστη που συνδέονται με το ευρώ, χωρίς να έχει κανένα από τα οφέλη", και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για μια οικονομία σαν την κυπριακή ο ακρωτηριασμός του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Η μόνη διέξοδος για την Κύπρο θα ήταν μια υποτίμηση, η οποία είναι αδύνατη με το ενιαίο νόμισμα, δήλωσε ο κ. Σατλ, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα ανησυχία για τις συνέπειες του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, επισημαίνοντας ότι "είναι σχεδόν βέβαιο" ότι αυτό θα αυξήσει τα κόστη της χρηματοδότησης των τραπεζών που είναι αδύναμες ή θεωρούνται αδύναμες σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου