Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τρία σενάρια για το κούρεμα των καταθέσεων


asimbibastos news
Ως προϋπόθεση για τη συμφωνία, το Eurogroup ζητεί την ψήφιση ενός ακόμη νομοσχεδίου για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Τα σχετικά σενάρια είναι τρία:


- επιβολή τέλους 25% στις ανασφάλιστες καταθέσεις (= καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ)

- επιβολή μικρότερου τέλους στις ανασφάλιστες καταθέσεις της τράπεζας Κύπρου και μικρού τέλους στις υπόλοιπες ανασφάλιστες καταθέσεις του συστήματος

- επιβολή μικρότερου τέλους σε όλες τις ανασφάλιστες καταθέσεις. 


Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρός της Χρίστος Παύλου, το συνολικό πακέτο διάσωσης για την Κύπρο προβλέπει η Λαϊκή Τράπεζα να ανακεφαλαιοποιηθεί με 3,8 δισ. ευρώ, με το ακραίο σενάριο της PIMCO, και ταυτόχρονα να απεμπλακεί από την Ελλάδα με παροχή από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό, ο οποίος θα αναλάβει τις εργασίες της, με ποσό 2,1 δισ. ευρώ σε μετρητά.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής δήλωσε στο Mega πως το κούρεμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 25%.


Συμπέρασμα; Ο Κυπριακός λαός μετράει προς το παρόν μία μεγάλη νίκη! Το έλλειμμα των τραπεζών - σε αντίθεση με αυτό που έγινε  στην Ελλάδα- καλείτε να το πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο! Σε όποια επιλογή και αν καταλήξουν τελικά, ο Κυπριακός λαός έχει διασφαλίσει τις αποταμιεύσεις του! Τον κόπο του! Τα ελλείμματα των τραπεζών δεν περνάνε στο δημόσιο χρέος! Η συζήτηση πλέον είναι αν τις τράπεζες θα πληρώσουν όλοι, ή μέρος των μεγάλων κεφαλαίων πάντα! Ο Κυπριακός λαός δεν θα πληρώσει την κρίση τους!  
Επιτέλους έχουμε μπροστά μας την ζωντανή απόδειξη ότι οι δικοί μας πολιτικοί ηθελημένα μας κατέστρεψαν! Ότι είχαν εναλλακτική και δεν την ακολούθησαν! Γιατί; Μα γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι ''τα μεγάλα κεφάλαια'' στην Ελλάδα! Οι μεγαλοκαταθέτες άνω των 100.000 ευρώ! Θα ''κούρευαν'' τον εαυτό τους; Προτίμησαν να ισοπεδώσουν έναν ολόκληρο λαό και να χαρίσουν τους  κόπους τόσων γενεών στις τράπεζες ! 
Τι περιμένουμε;;; 
Όλοι την 25η Μαρτίου στις παρελάσεις σε όλη την χώρα με ελληνικές και κυπριακές σημαίες να τους δείξουμε ξεκάθαρα πια εναλλακτική θέλουμε να ακολουθήσουμε!  


Ασυμβίβαστη Χ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου