asimbibastos news
Γεμάτη… φαρμακερές αιχμές ήταν η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Νικήτας Κακλαμάνης στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, για την ενδεχόμενη
υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων, τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς και το… υπουργείο Υγείας, όπως και τους πολιτικούς που βρέθηκαν μετά από εκείνον στην οδό Αριστοτέλους, στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.
“Ο Σαμαράς τρέχει με 100 και η κυβέρνησή του με 50. Δεν μπορεί ο Σαμαράς να είναι το πλυντήριο των αστοχιών της κυβέρνησης. Απ΄την άλλη, δεν μπορεί και να συζητάει ο ίδιος με τους εκπροσώπους της τρόικας, δεν μπορεί να το κάνει αυτό ένας ηγέτης. Αυτή είναι δουλειά των υπουργών. Και είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε χθες στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα”, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και μάλιστα χωρίς το χρίσμα ή τη σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας. ”Σας κάνω μια πρόβλεψη μη στήριξης δημάρχων από όλα τα κυβερνητικά κόμματα στις εκλογές που έρχονται. Και, αλήθεια, εσείς πιστεύετε ότι ο δήμαρχος της Αθήνας είναι μικρότερο αξίωμα από το να είσαι βουλευτής ή και υπουργός; Ή νομίζετε ότι εδώ και δυο χρόνια η Αθήνα έχει δήμαρχο;” αναρωτήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στα του δήμου Αθηναίων: “Επί ημερών μου, ο δήμος είχε βαθμολογηθεί με Α1 από τη Moody’s. Με μεγαλύτερη δηλαδή βαθμολογία από το ελληνικό κράτος”, σημείωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι “το δάνειο της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν επ’ ωφελεία του Δήμου Αθηναίων”.
Αυτή τη φορά πάντως, ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν απέφυγε τον πειρασμό να μιλήσει και για τον χώρο της Υγείας, που υπηρέτησε τόσο ως γιατρός, όσο και ως αρμόδιος υπουργός, στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2004, μέχρι να τον διαδεχθεί τον Φεβρουάριο του 2006 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
“Η διετία Κακλαμάνη είναι σαν να μην υπάρχει στο πόρισμα για την Υγεία. Όταν έφυγα, είχα παραδώσει νοσοκομεία με μηδέν χρέη, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη ήταν κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, στο 4%. Να ρωτήσετε τους μετέπειτα υπουργούς πως έφτασε η φαρμακευτική δαπάνη στο 8%”, ήταν τα λόγια του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος πρόσθεσε ότι η δαπάνη στην υγεία ήταν τεράστια επί Ξενογιαννακοπούλου και Λοβέρδου, δηλαδή των δυο υπουργών Υγείας στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου μετά τις εκλογές του 2009.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου