Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Συλλαλητήρια σπουδαστών ΤΕΙ κατά του σχεδίου «Αθηνά»

asimbibastos news

Συλλαλητήρια ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», επί του οποίου πραγματοποιείται σήμερα ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, οργανώνουν σπουδαστικοί σύλλογοι ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 13.00 στην Ομόνοια. Τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Λευκάδας, οι σύλλογοι οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου.

Επιπλέον, οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού και Φυσικού Πάτρας, Πληροφορικής Χαροκόπειου και ο σύλλογος οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και καλούν τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή.

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών της πόλης οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν σπουδαστές και φοιτητές από τις Σέρρες.

Στην Ξάνθη, στη γενική τους συνέλευση οι φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν ανάλογη κινητοποίηση το πρωί, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», αλλά και ζητώντας δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.

Σημειώνεται πως η τροπολογία με την οποία προωθείται το σχέδιο «Αθηνά» για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία σήμερα  το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξαρτήτων βουλευτών, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου