Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά

asimbibastos news

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά και σε συμβολική κατάληψη, χωρίς να
εμποδίζεται η λειτουργία της υπηρεσίας, προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι των σωματείων εποχικών εργαζομένων. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να μην εφαρμοστεί ο νόμος 3896 που προβλέπει νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. 

Στο ψήφισμα που παραδόθηκε, οι εκπρόσωποι των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων, επισιτισμού, οδηγών τουριστικών λεωφορείων και εποχικών πυροσβεστών, ζητούν επίσης: Μέτρα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κατάργηση της εισαγωγής από τρίτες χώρες εργαζομένων στον τουρισμό με την μορφή μαθητείας, επίδομα ανεργίας στο 80% του τελευταίου μισθού, ενώ παράλληλα ζητούν η περίοδος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους να θεωρείται συντάξιμος χρόνος. «Ζητάμε δουλειά και όχι ανεργία» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων Μανώλης Μπαμιάκης και τονίζει ότι με τον νέο νόμο το 90% των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα στερηθεί το επίδομα ανεργίας. 

Ο κ. Μπαμιάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νέα τουριστική περίοδο, καθώς πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα προσλάβει προσωπικό παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά αναμένεται θετική για τον τουρισμό. Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος, ζήτησε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.






Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου