Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

SOS για την κατανάλωση νερού εκπέμπει ο δήμος Ανωγείων

asimbibastos news
SOS για την κατανάλωση νερού εκπέμπει ο δήμος Ανωγείων
Λόγω της χαμηλής στάθμης δε θα υπάρξει διάθεσή του προς άρδευση αλλά μόνο για ύδρευση


Οι μήνες Φεβρουαρίου και Μαρτίου ήταν απογοητευτικοί για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Ανωγείων καθώς η έλλειψη βροχοπτώσεων δυσχέραινε σε μεγάλο βαθμό την καλλιέργεια ή το κοπάδι τους. 

Η ανομβρία πάντως «χτύπησε» και τα αποθέματα νερού στην λιμνοδεξαμενή του Γωνομιού αναγκάζοντας τον δήμο της περιοχής να βγάλει ανακοίνωση τονίζοντας ότι λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού δεν θα υπάρξει διάθεση του προς άρδευση αλλά μόνο για ύδρευση. 

Παράλληλα τονίζεται ότι δεν θα γίνει άντληση νερού από την γεώτρηση του Δοξαρού όπως έγινε το 2012 καθώς έχει μεγάλο οικονομικό κόστος δυσβάσταχτο αυτή τη στιγμή για τον δήμο Ανωγείων.

Δεδομένο θεωρείται πάντως πως τα χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων θα δημιουργήσουν πρόβλημα τους επόμενους μήνες και ζητείται από όλους τους δημότες κατανόηση για το σοβαρό αυτό θέμα αλλά και η σύνεση όλων στην κατανάλωση του νερού ώστε να μην υπάρξει θέμα με την ύδρευση των Ανωγείων.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ανώγεια Μάρτιος 2013,

Κάνουμε γνωστό στους δημότες ότι λόγω του χαμηλού ύψους των βροχοπτώσεων μέχρι σήμερα, μετά την επισκευή της βλάβης της λιμνοδεξαμενής, σε συνδυασμό με το γεγονός της παρατεταμένης ανομβρίας, οι ποσότητες νερού που έχουν εισρεύσει στην λιμνοδεξαμενή είναι ιδιαίτερα μικρές, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διάθεση νερού για άρδευση.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι το 2012 το κόστος άντλησης πόσιμου νερού από την γεώτρηση Δοξαρού, υπήρξε ιδιαίτερα υψηλό και με την σημερινή οικονομική συγκυρία που διανύουμε η άντληση γίνεται έως απαγορευτική. 

Ζητούμε την κατανόηση σας σε αυτή μας την απόφαση και ελπίζουμε να σας βρούμε ενεργούς συμπαραστάτες.

Δήμος Ανωγείων»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου