Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σπανάκι με φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί







Σπανάκι με φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί

ΥΛΙΚΑ:


  • 1 κιλό σπανάκι
  • μισό σακουλάκι φασόλια μαυρομάτικα
  • ένα κουτάκι σάλτσα ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα αν έχετε
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • κύμινο (σε σκόνη και σε σποράκια)
  • μία κουταλιά κάρυ
  • αλάτι πιπέρι
ΕΚΕΛΕΣΗ:
  1. Βράζουμε τα φασόλια και μετά πετάμε το νερό αυτό.
  2. Σε λίγο νεράκι - και όχι λάδι - μαραίνουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα, νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση για να μαγειρευτεί το κρεμμυδάκι.
  3. Τέλος ρίχνουμε το σπανάκι και σε ένα τεταρτάκι περίπου το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
  4. Σερβίρεται ζεστό και όποιος θέλει ρίχνει ελαιόλαδο στο πιάτο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου