Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κορμός νιστήσιμος!

Κορμός με σοκολάτα, μακεδονικό χαλβά και ξηρούς καρπούς Κορμός με χαλβά

Υλικά:

  • 500 γρ μακεδονικό χαλβά
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
  • σουσάμι
Εκτέλεση:

Βήμα 1
1) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα στη σοκολάτα
Βήμα 3
3) Κόβουμε το χαλβά σε κυβάκια και μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας
Βήμα 4
4) Ανακατεύουμε αργά για να μη λιώσει ο χαλβάς
Βήμα 5
5) Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζουμε τον κορμό
Βήμα 6
6) Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες εώς ότου σταθεροποιηθεί
Βήμα 7
7) Τυλίγουμε τον κορμό με σουσάμι  (ή και με  ξηρούς καρπούς )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου