Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Έκαψε το γλυπτό της στα Προπύλαια!

asimbibastos news
Με έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και παραστατικό τρόπο η Σοφία Κανάκη, εικαστικός, θέλησε να εκφράσει την προσωπική αλλά και κοινωνική ανάγκη για αλλαγή βάζοντας φωτιά στην περιοχή των Προπυλαίων σε ένα έργο το οποίο δημιούργησε το 2000.




Πρόκειται για μία μηχανή κειμένων, μία γλυπτική κατασκευή που είχε ως μέρη τα κυλινδρικά προσευχητάρια των Βουδιστών, δημιουργώντας ένα τείχος κειμένων μήκους 4,5 μέτρων και ύψος τριών, που αποτελείται από 22 καρούλια με τυλιγμένα κείμενα. Όπως λέει η ίδια «ίσως είναι απαραίτητο να ανοίξει ένας χώρος για την υποδοχή αυτού που δεν γεννήθηκε ακόμη, αυτού που θα ανταποκρίνεται στα ίδια τα πράγματα, στην παρούσα κατάσταση των πραγμάτων, με τρόπο εμπράγματο». Να σημειωθεί ότι η εικαστικός είχε πάρει άδεια από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για τη συμβολική καύση του έργου της. Τη φωτιά κατέσβησε ένα όχημα της Πυροσβεστικής.







Όμως, μετά το τέλος της συμβολικής αυτής πράξης αστυνομικοί που περιπολούσαν την περιοχή δεν γνώριζαν για τη σχετική αδειοδότηση και προέβησαν στην εξακρίβωση στοιχείων της τολμηρής καλλιτέχνιδος.


Το γλυπτό πριν τη φωτιά

Το γλυπτό μετά τη φωτιά

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου