Orangettes
Υλικά:
- 3 μεγάλα ή 6 μικρά πορτοκάλια
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1/2 λίτρο νερό
- 400 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Αφού πλύνουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε φέτες.
- Αφαιρούμε τη σάρκα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό (το οποίο να τα σκεπάζει) σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το άσπρο μέρος της φλούδας. Κόβουμε τις φέτες σε λεπτές λωρίδες.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι (χρησιμοποιώντας τη
μισή ποσότητα ζάχαρης) και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού τις αφήσουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα,
κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο σιρόπι μέχρι την
επόμενη μέρα.
- Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στο σιρόπι την
υπόλοιπη ζάχαρη και ξαναβάζουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Κατεβάζουμε
από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
- Την επόμενη μέρα, αφού βάλουμε το σιρόπι να κοχλάσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά τις λωρίδες.
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πολύ προσεχτικά, βουτάμε μέσα μία-μία τις λωρίδες πορτοκαλιού.
- Τοποθετούμε τις έτοιμες orangettes σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε έτσι να στεγνώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου