Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Χουντα! Ο Δένδιας απαγορεύει και με νόμο τις διαδηλώσεις!


Η ανακοίνωση του υπουργείου, που βγήκε αιφνιδιαστικά, αφού ο ίδιος ο υπουργός είχε εξαγγείλει «διάλογο», έχει τίτλο Αρμοδιότητα αστυνομικής αρχής επί δημοσίων συναθροίσεων και τροποποιεί  το άρθρο 131 του προεδρικού διατάγματος 141 του 1991 προσθέτοντας μια παράγραφο, στην οποία μάλιστα δεν αναφέρεται σε διαδηλώσεις, αλλά σε συναθροίσεις:

«2. α) Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις»
  Είναι ξεκάθαρο, ότι και αυτό που διέρρευσε τις προηγούμενες μέρες περί απαγόρευσης διαδηλώσεων, αν έχουν λιγότερα από 200 άτομα (επίσης απαράδεκτο), δεν ισχύει! Επί της ουσίας, ακόμα και 50.000 να κατέβουν σε πορεία αύριο στο Σύνταγμα, ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής μπορεί να την  βγάλει παράνομη, κρίνοντας ότι η εν λόγω συνάθροιση εμποδίζει την οδική κυκλοφορία στην Βασ. Αμαλίας και διαταράσσει την κοινωνικοοικονομικής ζωή στο κέντρο των Αθηνών. Και θα έχει για αυτό, ως επιβεβαίωση την συμπαράσταση του πουλημένου προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Να μην τα ξαναλέμε...δεν υπάρχει ευρώ , ούτε για δείγμα , για να ξοδέψει ο πολίτης πλέον για οτιδήποτε εκτός από τα βασικά είδη διατροφής. Προφανώς δεν φταίνε οι διαδηλώσεις για την αναδουλειά των εμπορικών καταστημάτων.
  Χουντάρα λοιπόν, με διατάγματα που θυμίζουν το καθεστώς της 27ης Απριλίου του 1967.  Σωστά σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι τέτοια διατάγματα θα τα ζήλευε και ο ίδιος ο Ερντογάν. Και επίσης ορθά, αναφέρει το ΚΚΕ, ότι με το παραπάνω διάταγμα, εφαρμόζεται στην πράξη το δόγμα, "Νόμος και Τάξη" εναντίων των εργαζομένων.
  Το διάταγμα, βεβαίως θα μείνει στα χαρτιά....Θα φροντίσει ο λαός για αυτό. Και ο λαός στο τέλος θα "φροντίσει" και τους εμπνευστές αυτών των διαταγμάτων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου