Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Tips για πιο γερά νύχια








Τα εύθραυστα και ευαίσθητα νύχια είναι ένα πρόβλημα που δυστυχώς πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν. Όσο και αν σας αρέσουν τα μακριά, καλοσχηματισμένα και εντυπωσιακά νύχια, δεν μπορείτε να τα αποκτήσετε με φυσικούς τρόπους, διότι μετά από λίγο σπάνε και αναγκάζεστε να τα κοντύνετε. Αυτό βέβαια είναι η καλύτερη εκδοχή, διότι υπάρχει και ο φόβος ενός βαθιού σπασίματος που θα σας ταλαιπωρήσει και θα σας πονέσει πολύ περισσότερο.
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου τα νύχια σας να γίνουν πιο γερά και πιο σκληρά.
Πρώτα απ’ όλα μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεταλλική λίμα, διότι η σκληρότητα της είναι μεγάλη και ταλαιπωρεί το νύχι κατά το λιμάρισμα. Η χάρτινη λίμα είναι η ιδανική, αφού μπορεί να λυγίζει μαζί με το νύχι, δημιουργώντας του μικρότερη αντίσταση και επομένως μικρότερη πιθανότητα να σπάσει. Ο σωστός τρόπος για να λιμάρετε τα νύχια σας είναι να κρατάτε τη λίμα σε γωνία 45 μοιρών και όχι κάθετα, γιατί με την κάθετη εφαρμογή, μπορεί να κάνετε τα νύχια σας να ξεφλουδίσουν.
Δεύτερον, φοράτε πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα νύχια σας από την φθορά που μπορεί να τους προκαλέσουν τα απορρυπαντικά.
Τρίτον, βάζετε συχνά κρέμα χεριών. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται η κρέμα χεριών μπορεί να κάνει τα νύχια σας πιο δυνατά και σκληρά. Κάνοντας, λοιπόν, καθημερινά μασάζ με μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας και πιο συγκεκριμένα στα νύχια σας, ειδικά μετά το μπάνιο που γίνονται πιο ευαίσθητα, θα τα κάνετε να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις κακουχίες.
Τέλος, αποφύγετε να κάνετε κινήσεις που μπορούν να κοντράρουν τα νύχια σας, να τα πιέσουν και να τα ζορίσουν, όπως π.χ. το άνοιγμα ενός αναψυκτικού ή μιας κονσέρβας, την αφαίρεση μιας ετικέτας και γενικότερο το άνοιγμα πραγμάτων.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου