Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Video! Ο "Ζορμπάς" ως απάντηση των Αιγυπτίων στην απαγόρευση της κυβέρνησης τους για εκμάθηση ξένων χορών!



asimbibastos news
Είναι γνωστό, ότι το facebook είναι ένας τρόπος να μαθαίνεις νέα από όλο τον κόσμο. Το σημερινό αποκλειστικό μας άρθρο, αφορά κάτι για το οποίο έχουμε πλήρη μεσάνυχτα. Μετά την επικράτηση στην Αίγυπτο, των Ισλαμιστών τα πράγματα εκεί έχουν αλλάξει. Ακούμε σποραδικά για αντιδράσεις του Αιγυπτιακού λαού σε προσπάθειες ισλαμοποίησης της εκεί κοινωνίας, μίας κοινωνίας που επί του "κακού" Μουμπάρακ, και των προκατόχων του, είχε μάθει σε πιο φιλελεύθερα ήθη(αναφερόμενοι σε μία μουσουλμανική κοινωνία πάντα).
  Όπως μαθαίνομε από διαδικτυακή μας φίλη, Dalia, ο  νέος Υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, απαγόρευσε την όποια προβολή μη ισλαμιστικών στοιχείων της Αιγυπτιακής σύγχρονης κουλτούρας. Με λίγα λόγια, απαγορεύουν οι ισλαμιστές, την όποια μορφή τέχνης των ίδιων των Αιγυπτίων,
που δεν έχει ισλαμιστική ρίζα, όπως κινηματογραφικές ταινίες, κονσέρτα κλασσικής μουσικής, όπως και την εκμάθηση από Αιγυπτιακές σχολές χορού, χορών άλλων λαών, όπως και Ελληνικών. Από την προηγούμενη εβδομάδα, εξέχοντες Αιγύπτιοι καλλιτέχνες, έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, διατρανώνοντας ότι ανέκαθεν ο Αιγυπτιακός πολιτισμός διακρινόταν από μία ποικιλομορφία. Ο πλούτος λένε ανά τους αιώνες του Αιγυπτιακού πολιτισμού, βασιζόταν στην αλληλεπίδραση με ήθη και έθιμα με άλλους λαούς της περιοχής. 
  Στο βίντεο που παραθέτουμε είναι μια καθιστική διαμαρτυρία κατά των αποφάσεων του υπουργού Πολιτισμού σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας σχολών χορού στην Αίγυπτο .. Οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές χορεύουν "Ζορμπά", και από ότι βλέπουμε είναι ένας πολύ αγαπημένος ρυθμός στους Αιγύπτιους. Και όπως αναφέρει η ακτιβίστρια Αιγύπτια φίλη μας, "η δική μας επανάσταση συνεχίζεται"



Το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών, γενικά εδώ και χρόνια είναι ανύπαρκτο. Τον μεσιε Αβραμόπουλος τον ενδιαφέρει η επικράτηση των Ισλαμιστών στην Συρία, προφανώς για να βιώσουν και οι Σύριοι τα καλά που βιώνουν σήμερα και οι Αιγύπτιοι.
Για να μην ξεχνιόμαστε:Αλβανία,Αίγυπτος,Βουλγαρία,Ιταλία,Κύπρος,Λιβύη,Τουρκία,Σκόπια,είναι οι γειτονικές χώρες. Και ρωτώ:"ποιες από αυτές επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός (μας)?με ποιές έχουμε φιλικές σχέσεις και κοινή εξωτερική πολιτική αν εξαιρέσουμε την Κύπρο?
 Μήπως η Κίνα,το Καζακστάν,η Φιλανδία,το Κατάρ,είναι γείτονες και δεν το ξέραμε?Κι όμως αυτές τις χώρες επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός (μας).
Δείτε προσεκτικά τον χάρτη και πείτε σε μου ποιες χώρες έχει διεισδύσει η τουρκική επιρροή.Μήπως  οι ίδιες με αυτές που είναι γείτονες μας?
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ



                                                                                                                
     

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου