Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Αιγυπτός: Νεκρές 3 γυναίκες από συγκρούσεις

Αιγυπτός: Νεκρές 3 γυναίκες από συγκρούσεις
Τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, στα πιο πρόσφατα επεισόδια βίας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή ηγέτη από το στρατό νωρίτερα αυτό το μήνα.
Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην πόλη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, ανέφερε το υπουργείο.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε τέσσερις, όλες γυναίκες, λέγοντας πως σκοτώθηκαν σε επίθεση "δολοφόνων" σε συλλαλητήριο. Περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την οργάνωση.
"Η δολοφονία γυναικών στη Μανσούρα χρησιμοποιώντας πραγματικές σφαίρες και μεγάλα μαχαίρια μπροστά στο στρατό και στην αστυνομία είναι ντροπή για τους συνωμότες του αιματηρού στρατιωτικού πραξικοπήματος και για τον καθένα που έχει καλωσορίσει ή παρέμεινε σιωπηλός στις καταστρεπτικές επιπτώσεις του στα ανθρώπινα δικαιώματα", ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Έσαμ αλ-Εριάν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Αδελφότητας.
Αν και καταδίκασε τις δολοφονίες στη Μανσούρα, ο Χάμντιν Σαμπάχι, εξέχων ηγέτης της αντιπολίτευσης, επέρριψε την ευθύνη για το συμβάν στους ηγέτες της Αδελφότητας.
"Οι φανατικοί που τους έστειλαν (τους διαδηλωτές) στην καταστροφή δεν πρέπει να θεωρηθούν αθώοι. Πρέπει να αποχωρήσουν", ανέφερε ο Σαμπάχι στο Twitter.
Στο μεταξύ, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β' έφθασε σήμερα στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τη μεταβατική ηγεσία της χώρας. Ο Αμπντάλα είναι ο πρώτος άραβας ηγέτης που επισκέπτεται την Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Μόρσι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου