Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

''Ανήθικη και άσχημη η δημόσια εμφάνιση εγκύων γυναικών''!

Δεν θέλει να βλέπει εγκύους...
"Η δημόσια εμφάνιση εγκύων γυναικών δεν είναι μόνο ανήθικη, αλλά και άσχημη", δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ένας Tούρκος ισλαμιστής φιλόσοφος, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία.

Ο Ομέρ Τουγκρούλ Ιναντζέρ, δικηγόρος στο επάγγελμα, αλλά πολύ γνωστός στους θρησκευτικούς κύκλους για την προσήλωσή του στο μουσουλμανικό μυστικισμό, με την τηλεοπτική αυτή δήλωσή του προχθές το βράδυ με την ευκαιρία της λήξης της νηστείας του ραμαζανιού, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και διαδηλώσεις αγανακτισμένων εγκύων, αλλά και ανδρών που είχαν βάλει μαξιλάρια μέσα από τις μπλούζες τους, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και την 'Αγκυρα.
"Είναι και αντιαισθητικό. Μετά τους 7-8 μήνες, οι έγκυες πρέπει να βγαίνουν με τους συζύγους τους με το αυτοκίνητο, για να πάρουν αέρα, αλλά μόνο το βράδυ", υποστήριξε ο Ιναντζέρ.
Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, ένα επίσημο όργανο, επιχείρησε σήμερα να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας ότι στη μουσουλμανική θρησκεία δεν γίνεται καμία αναφορά σε "απομόνωση των γυναικών", ωστόσο οι φεμινιστικές οργανώσεις "επαναστάτησαν" με τις δηλώσεις του Ιναντζέρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου