Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!!! Με μονταρισμένες φωτογραφίες συκοφαντούν τους εσφιγμενίτες…


Τη βοήθεια του κόσμου ζητούν οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου που παραμένουν στο κονάκι της μονής, περιτριγυρισμένοι απο δυνάμεις της αστυνομίας.


Μιλώντας στο Thesstoday, εκπρόσωπος των μοναχών είπε πως "τα τρόφιμα εξαντλούνται και φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος της εβδομάδας". Όπως υποστηρίζουν, τους έχει αποκοπεί κάθε πηγή τροφοδοσίας, καθώς λένε ότι "τα μαγαζιά τροφίμων, εν μέσω απειλών, τα απαγορεύουν να πλησιάσουν".

Πέραν, όμως, από την έλλειψη τροφίμων, οι μοναχοί επισημαίνουν ότι δεν μπορούν ούτε τα σκουπίδια να βγάλουν έξω από το κονάκι και ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου. "Θέλουμε βοήθεια...κοινοποιήστε", δηλώνουν χαρακτηριστικά.

«Φωτομοντάζ η μολότοφ»

Την ίδια ώρα, οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας βάλλουν κατά του διοικητή του Αγίου Όρους.

"Μας εξάπάτησε ο πολιτικός διοικητής κ. Κασμίρογλου", τονίζουν, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τους διαβεβαίωνε μέχρι πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία εισβολή.

Εξάλλου, οι μοναχοί διαψεύδουν κατηγορηματικά τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε χθες και στην οποία εμφανιζόταν ένας μοναχός συνάδελφός τους να πετάει μία μολότοφ, κάνοντας λόγο για προϊόν φωτομοντάζ.

"Πετάξαμε ένα στουπί, για να σταματήσει το μηχάνημα. Τίποτα άλλο", δηλώνουν στο Thesstoday, επισημαίνοντας πως αν εξετάσει κάποιος προσεκτικά τη φωτογραφία, θα δει πολλά σημεία που το αποδεικνύουν, όπως π.χ. το υγρό που φαίνεται στο μισογεμάτο μπουκάλι, το οποίο έχει περίεργη κλίση.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η αστυνομία δεν κάνει λόγο για ρίψη μολότοφ. "Θα γίνει συλλογή του υλικού και θα εξετάσουμε τα αντικείμενα, για να αποφανθούμε", είναι η επίσημη θέση της αστυνομίας, η οποία δηλώνει για το χθεσινό περιστατικό με το δικαστικό επιμελητή πως " δεν παρείχε και δεν παρέχει καμία συνδρομή, απλά επιβλέπει για λόγους ασφάλειας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής που πήγε να εκτελέσει την απόφαση για την έξωση των μοναχών, είχε ζητήσει αστυνομική συνδρομή, ωστόσο πήρε αρνητική απάντηση.


ΠΗΓΗ ΕΝΙΚΟΣ
.

Δείτε με τι ''ειρηνικό '' τρόπο προσπαθούν να μπούνε μέσα οι αστυνομικοί! 

''Η απάντηση των μοναχών της Μονής ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Ηρακλής Μωραϊτης, ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «το πρωί οκτώ άτομα ήρθαν στις Καρυές μέσω θαλάσσης και έφτασαν στο κονάκι μας. Ήρθαν για να σπάσουν την πόρτα από το κονάκι, να μας βγάλουν έξω και να μας πάρουν το αντιπροσωπείο. Στην περιοχή βρέθηκε και μικρή αστυνομική δύναμη. Οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου που βρίσκονταν μέσα στο κονάκι και είναι σε θέση άμυνας για να το υπερασπιστούν, πέταξαν κάποια αντικείμενα από μέσα προς τα έξω. Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε η αστυνομία να δώσει μια πολιτική λύση ειρήνης και ηρεμίας, αλλιώς θα έχουμε γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό». Πρόσθεσε, δε, ότι η εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου επιδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και διευκρίνισε ότι υλοποιείται για να γίνουν έργα συντήρησης και να δικαιολογηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ καταλήγοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια απόσπασης των περιουσιακών στοιχείων της Μονής''
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου