Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η λίστα της διαθεσιμότητας

asimbibastos news


Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Διαύγειας, ολόκληρη τη λίστα της διαθεσιμότητας για τους 2.122 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης.


Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν επίσης στο διαδίκτυο οι λίστες των 302 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονταν στην Σιβιτανίδειο Σχολή, που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια του Υπουργείου. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις.

Το 60% των 2.122 καθηγητών, σύμφωνα με όσα έχει διαβεβαιώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα καλύψουν τα κενά στον τομέα της Υγείας, ενώ το υπόλοιπο 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) της χώρας.


Aνακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, (συμπεριλαμβάνεται στη λίστα κινητικότητας) τόνισε: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου