Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Σοκ μετά τις νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων στον όμιλο Αλαφούζου

asimbibastos news



















Ο Γιάννης Αλαφούζος ενεργοποίησε τελικά τη λίστα των απολύσεων στο Φάληρο... Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ 100.3, Λεωνίδας Σακλαμπάνης με αφορμή την ανάκληση των αδειών από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, είχε αναφερθεί  στο ήδη βεβαρημένο εργασιακό
περιβάλλον στον όμιλο ΣΚΑΪ που πλέον μετατρέπεται σε «ζούγκλα» με ευθύνη της διοίκησης, της διεύθυνσης και των στελεχών. (Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων  είναι τελικά ανάμεσα σε αυτούς που τους ανακοινώθηκε η απόλυση!)
Ο αριθμός των απολύσεων στον όμιλο Αλαφούζου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, είναι αδιευκρίνιστος (13 απολύσεις στον ΣΚΑΪ 100,3 και 4 στην τηλεόραση) καθώς λέγεται ότι θα υπάρξει συνέχεια! Προς το παρόν οι απολυθέντες ενημερώθηκαν πως για λόγους περιστολής δαπανών πρέπει να αποχωρήσουν από το όμιλο του ΣΚΑΪ.
Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και οι Λεωνίδας Σακλαμπάνης (εκπρόσωπος εργαζομένων),.. 
Αγγελική Κρασσά,  Θανάσης Δολαπτσόγλου, Νίκος Μαθές, Νότα Βαφέα, Αρετή Βασιλικού, Θανάσης Καραγιάννης, Ζηνοβία Σαπουνά, Παύλος Χατζηιωαννίδης, Έλενα Βογιατζή, Νίκος Σταματέλος, Γιώργος Τσαντάκης, Αριστοτέλης Παπαπάνος, οι οποίοι εργάζονταν στο ραδιόφωνο. Από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ απολύθηκαν οι Ιουλία Βελισσαράτου, Δημήτρης Θωμάς, Βασίλης Ζήραςκαι Γιώργος Σόμπολος. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προχώρησε σε στάση εργασίας από τις 17.00  Τετάρτη, έως τις 13.00, Πέμπτη, 1 Αυγούστου, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ TV», ενώ μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στον ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και Διαδίκτυο) αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ έως και την Παρασκευή (2/8, 13.00).
Με αυτόν τον τρόπο απαντούν στο κλίμα «τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εργοδοσία στους συναδέλφους, καθώς προέβη σε 15 παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές απολύσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Λεωνίδας Σακλαμπάνης».
Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του Internet του ΣΚΑΪ, με ψήφισμα της Σύνελευσης, δήλωσαν την αντίθεσή τους στις νέες απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου ΣΚΑΪ.
Ο Λεωνίδας Σακλαμπάνης με επιστολή του στο blog των εργαζομένων του ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ (ergazomenoiskai1003.wordpress.com), είχε χαρακτηρίσει «μαρτύριο της σταγόνας» αυτό που ζούσαν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στο Νέο Φάληρο, ενώ έκανε λόγο για παράνομες απολύσεις.
Στην ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις «ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων, ενώ έχει προγραμματιστεί νέα συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων σε «ΣΚΑΙ 100,3» και «ΣΚΑΙ TV », στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, το πρωί της Παρασκευής.
efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου