Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Στέφανος Κορκολής- Ελπίζω στη νέα γενιά... τρελή Αντίσταση!!!

asimbibastos news


Επισκευτείτε  το νέο διαδικτυακό κανάλι  νέωνYouth News.gr 

Μια προσπάθεια νέων ανθρώπων απευθυνόμενη στην νεολέα!

Κινηματογράφος Τριανόν, 17.7.2013 - Πρεμιέρα της ταινίας Recycling Medea*
Στο περιθώριο της προβολής της ταινίας, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής και η πανέμορφη 16χρονη Γερμανίδα πρωταγωνίστρια Bella Oelmann, απάντησαν σε ερωτήσεις αναφορικά με τη θέση των νέων στην μνημονιακή Ελλάδα. Ο Στέφανος Κορκολής πριν την προβολή της ταινίας, έπαιξε στο πιάνο μελωδίες και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του μεγάλου 'Ελληνα συνθέτη!

Ο Στέφανος Κορκολής μεταξύ άλλων είπε:
"Ελπίζω στη νέα γενιά... το μυαλό των νέων μας είναι πολύ δυνατό... παιδιά κουράγιο, υπομονή αλλά και Αντίσταση... τρελή Αντίσταση!!!"

Στην ταινία η νεαρή Bella υποδύεται την αθωότητα που έρχεται αντιμέτωπη με τη πραγματικότητα στη μνημονιακή Ελλάδα.

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Στέφανου Κορκολή και τη μετάφραση στα Αγγλικά.

Ερώτηση:
Καλησπέρα Στέφανε, θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για τους νέους?
Πως βλέπεις την θέση των νέων σήμερα στην μνημονιακή Ελλάδα?
Κορκολής:
Πάρα πολύ δύσκολη, ούτε καν δύσκολη, θα ‘λεγα ότι είναι αδυσώπητη.
Δυστυχώς εμείς οι παλαιότεροι τα καταφέραμε έτσι. Έχουμε μεγάλη ευθύνη, τεράστια ευθύνη, να έχουμε μία πατρίδα και μία χώρα που θα μπορούσε να… όχι να φεύγουν οι νέοι έξω, αλλά να έρχονται απ’ έξω και δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Το μόνο λοιπόν που θα μπορούσα να πω στα παιδιά αυτά, είναι κουράγιο, υπομονή αλλά και αντίσταση… τρελή αντίσταση.
Ερώτηση:
Αντίσταση… με ποιο τρόπο πιστεύεις ότι μπορεί να ξεκινήσει ο νέος να…
Κορκολής:
Με το μυαλό του πάνω απ’ όλα, το μυαλό των νέων μας είναι πάρα πού γερό, πολύ δυνατό, έχουν πάρα πολύ δυνατά μυαλά.
Με το μυαλό τους, να δηλώνουν την παρουσία τους, δεν γίνεται διαφορετικά. Εάν διαπιστώσουν οι αφεντάδες μας αυτή τη στιγμή ότι τα νιάτα μας δεν αντιδρούνε τότε είναι που χαθήκαμε εντελώς.
Εγώ ελπίζω στα νέα παιδιά, στεναχωριέμαι πάρα πολύ που ακούω συνεχώς τις αιτήσεις για το εξωτερικό και που φεύγουνε να βρούνε δουλειές... και ο ανιψιός ένας από αυτούς είναι...
Από την άλλη τι να πω, είναι δύσκολο να πω κάτι στην φάση που είμαστε, πραγματικά.
Και το μόνο που λέω είναι κρατήστε γερά!
Ερώτηση:
Οι μεγαλύτεροι κρίνουν και λένε «που είναι η νέα γενιά, γιατί δεν αντιδρά όσο θα έπρεπε». Μπορείς να εκτιμήσεις για ποιο λόγο, αν συμβαίνει αυτό γιατί συμβαίνει?
Κορκολής:
Το γεγονός ότι δεν αντιδρά, με το σκεπτικό που εμείς θα πιστεύαμε, συμβαίνει γιατί η γενιά αυτή είναι χωμένη στο internet, στα computers, δηλαδή είναι μία απομονωμένη γενιά.
Εμείς, τουλάχιστον εγώ, μεγάλωσα, έπαιξα μπάλα κάτω στο δρόμο, είχα φίλους… Τώρα βλέπω όλα τα νέα παιδιά είναι κολλημένοι μπροστά σε ένα κινητό, με το internet και τα λοιπά… δεν είναι κακό αλλά δεν είναι μόνο αυτό…
Θεωρώ λοιπόν ότι το ότι να μην υπάρχουν πια αυτές οι παρέες, δημιουργούν αυτό που είπα, άρα πρέπει να ξαναγίνουν παρέες από νέα παιδιά, με κοινά ενδιαφέροντα, με κοινή κουλτούρα. Αυτές οι παρέες θα δημιουργήσουν τους πυρήνες για την αντίδραση που λέμε.
Ερώτηση:
Πιστεύεις ότι μπορεί, να περιμένουν να βγάλουν «τα κάστανα από την φωτιά» αυτοί που ευθύνονται? Πως μπορεί να σκέφτονται αυτό το θέμα?
Κορκολής:
Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω, με πιάνεις αδιάβαστο… δεν ξέρω εάν θα είναι αυτή η γενιά που θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά ή η επόμενη… αυτό είναι που με τρομάζει λίγο.
Όμως επειδή πιστεύω στον Έλληνα, μεσ’ το dna μας μπορεί να έχουμε πολλά άσχημα αλλά έχουμε ένα καλό, το ότι όταν πολύ-νιώσουμε πια αυτό εδώ στο σβέρκο (σ.σ. πιάνει το σβέρκο του) τότε ξυπνάμε από το λήθαργο, από τον φόβο, από την μελαγχολία και τότε δεν μας πατάει κανένας… το έχουμε δει ιστορικά αυτό…
Και θα μείνω με αυτό γιατί δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος…
Όταν έχουμε ανθρώπους σαν τον Μίκη Θεοδωράκη, με την τεράστια μουσική του αξία, την αξία που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, δηλαδή την συμφωνική του μεριά… και όπως πολλά άλλα που έχει κάνει ο Μίκης… και είναι ακόμα δίπλα μας και μας αγαπάει και μας προστατεύει και μας χαϊδεύει… αυτός ο μεγάλος Έλληνας… είναι το φως στην άκρη του τούνελ… έτσι θέλω να πιστεύω… και το φως στην άκρη του τούνελ είναι ο πολιτισμός… και πολιτισμός είναι ο Μίκης Θεοδωράκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου