Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός, εντάλματα για Ν. Μίχο και Χ. Παππά



Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και κρατούνται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Ο Ηλίας Παναγιώταρος συνελήφθη ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στη ΓΑΔΑ. Συνελήφθη επίσης και ο Ιωάννης Λαγός, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα και για τους Χρήστο Παππά και Νικόλαο Μίχο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο το πρωί εκτεταμένη επιχείρηση σε όλη την επικράτεια, καθώς απο το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας προέκυψαν στοιχεία σε βάρος 35 στελεχών της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη στο σπίτι του λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπως επίσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Οι κατηγορίες αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωρεία ποινικών αδικημάτων.
Ο βουλευτής της Β Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, συνελήφθη ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στην είσοδο της ΓΑΔΑ. Συνελήφθη επίσης και ο βουλευτής της Β΄Πειραιώς, Ιωάννης Λαγός, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα και για τον Χρήστο Παππά, βουλευτή επικρατείας και τον Νικόλαο Μίχο, βουλευτή Ευβοίας.
Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν συνολικά εννέα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα.
Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι 'η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται”. Απέφυγε να σχολιάσει το αν και κατά πόσο έχουν στοιχειοθετηθεί οι όποιες κατηγορίες κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας, “αφήστε να δούμε τα αποτελέσματα”.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου