Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Έκτακτο! Αποχωρούν οι υπουργοί του Μπερλουσκόνι

Σε έκτακτη ανάρτηση το πρακτορείο Reuters ενημερώνει ότι οι υπουργοί του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που συμμετέχουν στην ιταλική κυβέρνηση συνεργασίας αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα.


H ανακοίνωση έγινε δια στόματος του εκπροσώπου του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο. Όπως είπε, όλοι οι υπουργοί του κεντροδεξιού κόμματος« Φόρτσα Ιτάλια» του πρώην πρωθυπουγρού Σίλβιο Μπερλουσκόνι που μετέχουν στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Νωρίτερα, ο Καβαλιέρε είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι «το τελεσίγραφο του Ενρίκο Λέττα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» και ότι «η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ είναι πέρα ως πέρα εσφαλμένη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός χθες βράδυ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη Τρίτη από την γερουσία της Ρώμης και ζήτησε από την κεντροδεξιά του «μίστερ τιβί» να συνεχίσει να στηρίζει δίχως επιφυλάξεις την κυβέρνηση και χωρίς να συνδέει με την απόφαση αυτή τις δικαστικές περιπέτειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου