Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ! Τρομοκρατική ενέργεια αστυνομίας και κλήρου!!!

asimbibastos news


Σε μια απίστευτης βιαιότητας έφοδο προέβησαν τα ξημερώματα ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στην παραθαλάσσια περιοχή Γλυστέρι στη Σκόπελο, συλλαμβάνοντας δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να εφαρμόσουν μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση που αφορά στο κατάστημα εστίασης που διατηρούν οι επιχειρηματίες και στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.






Στις 06.15 τα ξημερώματα κι ενώ οι Αρτέμης και Ευάγγελος Κοσμάς ετοιμάζονταν να ανοίξουν την ταβέρνα όπως κάθε μέρα, συνελήφθησαν βίαια, αφού οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και προτεταμένα τα όπλα εναντίον τους, κι ενώ τα δύο αδέρφια δεν προέβαλλαν καμία αντίσταση, τους έβαλαν στο έδαφος, πάτησαν το κεφάλι του ενός και τους πέρασαν χειροπέδες! (αυτή την βία την καταδικάζετε κύριοι του... ''δημοκρατικού τόξου'';;;)





Η μητέρα των επιχειρηματιών μάλιστα, μπροστά στο θέαμα αυτό υπέστη ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο, γεγονός το οποίο δεν επηρέασε καθόλου την αστυνομική επιχείρηση, καθώς οι αστυνομικοί μπροστά στη λιποθυμία της απλά πρότειναν στον 70χρονο σύζυγο της να τη… μεταφέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο! Οι αστυνομικοί μάλιστα είχαν φροντίσει να αποκλείσουν ολόκληρη την περιοχή, λόγω και των έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων της περιοχής για την επέμβαση αυτή.



Στην επιχείρηση παρίσταντο δικαστικοί κλητήρες καθώς και μοναχοί!



Τελικώς λίγες ώρες αργότερα τα δύο αδέρφια αφέθησαν ελεύθερα, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις τους για ποιο λόγο τα υπέστησαν όλα αυτά, έλαβαν την απάντηση ότι ήταν βίαιοι ενάντια στους αστυνομικούς! Οι ίδιοι θα προβούν σε μηνύσεις, ενώ οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν σε ιατρικό κέντρο πιστοποιούν τη βιαιότητα της σύλληψης.




Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για αυτή την επιχείρηση ελήφθη καθώς στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας είχαν διώξει με έντονο τρόπο τους δικαστικές επιμελητές που προσπάθησαν να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση που αφορά στο ιδιοκτησιακό της περιοχής, η οποία όμως, όπως έχει αποκαλύψει η zougla.gr, είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη!



Αύριο, Τετάρτη 16/10/2013, δικάζεται στο Βόλο η προσωρινή διαταγή ανακοπής της εκτέλεσης της απόφασης και, όπως εκτιμούν οι επιχειρηματίες, για αυτό το λόγο δόθηκε η εντολή στην αστυνομία, ώστε να δημιουργήσει μια μέρα πριν «δεδικασμένο», εξωθώντας τους από την ιδιοκτησία τους!



Δείτε αναλυτικά 
εδώ το ιστορικό της υπόθεσης

Ο Γεώργιος Κοσμάς, που διατηρεί επί σειρά δεκαετιών ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο στην περιοχή Γλιστέρι, πλέον με δικαστική απόφαση χάνει την ιδιοκτησία του που περνάει στα χέρια της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

Το πρώτο συμβόλαιο ιδιοκτησίας της οικογένειας του Γεώργιου Κοσμά στην περιοχή εμφανίζεται το μακρινό 1883, όμως το δικαστήριο, με μια απόφαση που αμφισβητείται έντονα από τον ίδιο καθώς δεν λαμβάνει υπόψη της τα πραγματικά τοπογραφικά σχέδια της περιοχής, αλλά ούτε και τα συμβόλαια του, κρίνει ότι όλη η έκταση ανήκει, με βάση πωλητήρια που χρονολογούνται στο ακόμη πιο μακρινό 1824, προ της σύστασης του Ελληνικού Κράτους δηλαδή, στην Ιερά Μονή.

Ο Σκοπελίτης επιχειρηματίας δεν διανοείται να παραχωρήσει, όπως λέει, τη γη των προγόνων του και το βιος του και ισχυρίζεται ότι δεν έγινε ποτέ αληθινή πραγματογνωμοσύνη στην περιοχή για να αποδειχτεί στο πεδίο, ότι «η Ιερά Μονή προσπαθεί με δόλιους τρόπους να του αποσπάσει το ακίνητο», καθώς η εν λόγω περιοχή αποτελεί «φιλέτο» για τουριστική αξιοποίηση…

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, τα τοπογραφικά που επικαλείται η Μονή και έγιναν δεκτά στα δικαστήρια δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα του πεδίου, και άρα υπάρχει «σκόπιμη αλλοίωση» προκειμένου να του αποσπάσουν την περιουσία του. Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Κοσμάς έχει ήδη προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με την δικηγόρο του, από την εν λόγω απόφαση παραβιάζονται μια σειρά από άρθρα της σύμβασης «περί προασπίσεως των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών», όπως αυτό του «δικαιώματος της περιουσίας», «σεβασμού του κράτους στην ιδιωτική ζωή», αλλά και της «δίκαιης δίκης»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου