Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Απεργιακή Επιτροπή Πανεπιστημίου Αθηνών: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εμείς οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μπαίνουμε στην 6η εβδομάδα απεργίας. Μετά από 5 εβδομάδες απεργίας, ο αγώνας μας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Η ΚΥΑ ακυρώθηκε
στην πράξη με τη μη συμμετοχή μας σε αυτήν. Με τη λήξη της προθεσμίας, η κυβέρνηση, με την αγαστή συνεργασία πιστών της παραγόντων και ΜΜΕ, άρχισε τους εκβιασμούς και τη διαρροή ψευδών που στόχο είχαν να σπάσουν το μέτωπο της απεργίας. Άρχισαν να διαδίδουν ψευδώς ότι 4 από τα 8 Ιδρύματα έστειλαν στοιχεία για να σπάσουν το μέτωπο. Κυκλοφόρησαν φήμες για νέα ΚΥΑ, με την οποία θα καταργούνταν ολόκληροι κλάδοι. Τώρα προχωράνε σε νομοθετική ρύθμιση για ατομική υποβολή στοιχείων (ρύθμιση που δε θα αφορά μόνο τα ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλά όλα τα ΝΠΔΔ), αλλάζοντας και το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα προκειμένου η μη υποβολή στοιχείων να συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα που να οδηγεί σε αργία! Οι εντελώς σπασμωδικές, παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της Κυβέρνησης, δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν το αδιέξοδο στο οποίο η δική μας αποφασιστικότητα τους έχει φτάσει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση παίζει για μια ακόμη φορά το παιχνίδι του διαίρει και βασίλευε. Επιχειρεί να σπάσει το απεργιακό μέτωπο με εκβιασμούς, ποντάροντας στην καλλιέργεια του κανιβαλισμού της μοριοδότησης. Εμείς όμως ξέρουμε: Οποιαδήποτε συμμετοχή μας στη διαδικασία, απλώς νομιμοποιεί την απόλυσή μας. Των 498 σήμερα και των υπολοίπων αύριο, στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα διαθεσιμότητας, μέχρι οι απολύσεις στο δημόσιο να φτάσουν τις 150.000.

Αν μέχρι σήμερα, με έναν από τους πιο μεγάλους σε διάρκεια απεργιακούς αγώνες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φτάσαμε ως εδώ, οφείλουμε να συνεχίσουμε με το στόχο που βάλαμε πριν από 5 εβδομάδες: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Κι αν ο πήχης ανέβηκε κι είμαστε ο κλάδος που δίνει την πρώτη μάχη που, αν κερδηθεί, θα βάλει τις προϋποθέσεις για να σταματήσει η πολιτική των απολύσεων: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ.

Δεν υποκύπτουμε στις σειρήνες του Ατομικισμού και του Κανιβαλισμού!

Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η απάνθρωπη λογική του μότο “ο θάνατός σου, η ζωή μου”!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ;

ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Παν/μίου Αθηνών, στη Γενική Συνέλευσή του την Παρασκευή 11/10, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας για την εβδομάδα 14-18/10/13 και την μη αποστολή στοιχείων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου