Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Συντονισμός δράσεων για ΕΡΤ και Πανεπιστήμιο

asimbibastos news

Σε συντονισμό δράσεων, με πρόταση για νέα γενική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη ή ακόμα και 48ωρη κινητοποίηση, καθώς και διαδήλωση για την ΕΡΤ και τα ΑΕΙ, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Όπως αναφέρεται σε αναλυτική ρεπορτάζ στο ertopen.com, τις εισηγητικές προτάσεις κατέθεσαν εργαζόμενοι από το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΚΠΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση ήταν η εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, η οποία χαρακτηρίστηκε ως πραξικοπηματική ενέργεια. Παράλληλα, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με τη στήριξη του αγώνα στην ΕΡΤ αλλά και στα ΑΕΙ.
Στη συζήτηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τους εξής χώρους: Κανάλι 1, σωματείο WIND, Συνδικάτο Εργαζομένων Αεροδρομίου, ΠΟΕΠΤΥΜ, Δίκτυο Εργατικής Αντίστασης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, Σύλλογος Μουσικών, Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, ΕΡΤ, Συντονιστικό νοσοκομείων, Δ΄ ΟΛΜΕ Αν. Αττικής, ΟΙΕΛΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, εργαζόμενοι στο Υπ. Παιδείας, εργαζόμενοι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ΦΣ Βιολογικού Παν. Αθήνας, ΦΣ Φιλοσοφικής Παν. Αθήνας, εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Γεννηματά, σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης».


Κάλεσμα και νέα σύσκεψη
Αναλυτικά, οι άξονες δράσης θα διατυπωθούν σε κείμενο – κάλεσμα που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.
Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, σήμερα Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη των ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου