Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ελλάδα 2013: Ο άστεγος που μιλά τρεις γλώσσες και έχει μεταπτυχιακό!

astegos4_2_0
Αγανάκτηση και ντροπή προκαλεί η ιστορία του 47χρονου Διονύση που ζει στους παγωμένους δρόμους της Αθήνας.

Ο Διονύσης που έχει μετατρέψει πεζοδόμιο στην οδό Δεληγιώργη σε σπίτι του μιλά αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και marketing, και έχει πάρει και μεταπτυχιακό στην Σκανδιναβία.
Ζει τα τελευταία χρόνια στους δρόμους μετά από οικογενειακή περιπέτεια που τον άφησε χωρίς ούτε ένα ευρώ όπως λέει ο ίδιος, όπως είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους του Star.
Εχει φτιάξει το δικό του σπίτι στον πεζοδρόμιο της Δεληγιώργη, από το οποίο τρέμει να απομακρυνθεί για να μην πέσει θύμα ληστείας. Ηδη του έχουν κλέψει το δίπλωμα και την ταυτότητα. Ψάχνει μεροκάματο αλλά είναι αδύνατο να βρει αν και έχει ήδη 7.030 ένσημα.
Εχει δουλέψει σκληρά στη δουλειά του, ήδη από την εφηβεία του έκανε δύο δουλειές ταυτόχρονα. Κι όμως συνεχίζει να ελπίζει, να αισιοδοξεί και να αναζητά κάθε τι που θα τον κάνει να νιώσει άνθρωπος και περήφανος.
Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσει όμως, είναι ο ήχος που έκαναν τα κλειδιά του όταν έβγαιναν από την τσέπη του για να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του.
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου