Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΠΑ: Συνεχίζεται η απεργία με... κλήση στη ΓΑΔΑ

Όχι μόνο δεν έληξε η απεργία, όπως κυκλοφορούσαν διάφορα δελτία Τύπου, αλλά συνεχίζεται. Νέο δεδομένο η αναβίωση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας, που οι σημερινές γενιές συνδικαλιστών, μάθαιναν από τα βιβλία που αναφέρονταν στη δεκαετία του ΄50 και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Παρά τις ανακοινώσεις που συνηθίζει να στέλνει τις τελευταίες ημέρες η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε νέα απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της κλήσης στη ΓΑΔΑ για απολογία, μελών του Συλλόγου εργαζόμενων που ήταν στο προεδρείο Γενικής Συνέλευσης.
Αρχικά η κλήση ήταν για το Σάββατο και μετατέθηκε για το πρωί της Δευτέρας. Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ στις 8.30πμ και στη διαδικασία λήψης σχετικών αποφάσεων συμμετοχής, βρίσκονται αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Επίσης στη συνέλευση ορίστηκαν εκλογές για νέο ΔΣ την ερχόμενη Παρασκευή 20/12, αφού το απερχόμενο Δ.Σ. θεωρήθηκε έκπτωτο.


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου ∆ιοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών της 13/12/2013

Συνεχίζουµε το δίκαιο αγώνα µας ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιµότητα, τη θέση συναδέλφων σε αργία και την αποδόµηση–ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.

• Προκηρύσσουµε δύο 24ωρες απεργίες µε περιφρούρηση των εργασιακών µας χώρων: o ∆ευτέρα 16/12/2013 µε αίτηµα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτή, o Τρίτη 17/12/2013 µε αίτηµα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από την εφαρµογή των ΚΥΑ και αφορούν την κατάργηση κλάδων και τις διαθεσιµότητες µε τους ίδιους όρους.

• ∆εν παρεµποδίζουµε και δεν υποστηρίζουµε την εκπαιδευτική διαδικασία.

• Εξουσιοδοτούµε το Προεδρείο της Γ.Σ. να συντάξει µαζί µε τους εκπροσώπους των Συλλόγων άλλων ΑΕΙ κείµενο µε χρονοδιάγραµµα ως προς τις δικές µας απαιτήσεις και την υλοποίησή τους από το Υπουργείο Παιδείας. • Καλούµε ∆ευτέρα 16/12, 08.30 πµ συγκέντρωση όλων των εργαζοµένων στη ΓΑ∆Α µαζί µε την Α∆Ε∆Υ και άλλους φορείς κατά την κατάθεση των µελών του Προεδρείου της Γ.Σ. του Συλλόγου της 02/12/2013.

• Καλούµε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την άσκηση πίεσης σε εργαζόµενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιµότητα ή σε αργία να αναλάβουν το βάρος της λειτουργίας του Ιδρύµατος, όπως επίσης να µην προσληφθούν εργολαβικοί εργαζόµενοι στη θέση τους.

• Καλούµε τους φοιτητές και τα µέλη ∆ΕΠ του Ιδρύµατος να αναδείξουν τα κενά στη λειτουργία του ΕΚΠΑ µετά τη διαθεσιµότητα.

• Η ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικού παραµένει υπό τον έλεγχο των απεργών.

• Καλούµε τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στα ερωτήµατα που έχουµε επισήµως αποστείλει.

• Μετά την ανάκληση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Συλλόγου από την Γενική Συνέλευση της 11/12/2013 µε µυστική ψηφοφορία που πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 12/12/2013, προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη ∆ιοικητικού Συµβουλίου την Παρασκευή 20/12/2013 οι οποίες θα πραγµατοποιηθούν στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Πανεπιστηµίου 30, από 08.00 πµ µέχρι 04.00 µµ.

• Οι εκλογές διεξάγονται από την Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (Ε.Ε.Ε.) που εκλέχτηκε οµόφωνα από τη Γενική Συνέλευση. Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών εκλέχθηκαν οι: Μουστάκας Κωνσταντίνος, Τσιώτα ∆ήµητρα, Μπούρµπουλα Αθηνά-Παναγιώτα, Ζιάγγα Μαρία (τακτικά µέλη), Ζάρδας Ευάγγελος, Οργέτα Άννα (αναπληρωµατικά µέλη).

• Οι υποψηφιότητες για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο υποβάλλονται εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών µέχρι τις 02.00µµ της 19/12/2013 σε αίθουσα του κεντρικού κτηρίου.

Επόµενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17/12/2013 στις 10.00 πµ.


Ψήφισµα Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου ∆ιοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ

Ο Σύλλογος ∆ιοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ µπαίνει στην 15η Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε και συνεχίζει µε δύο πάγια αιτήµατα:

1) την απόσυρση της Κ.Υ.Α.

2) τη διασφάλιση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστηµίου. Στα πλαίσια αυτά, ο σύλλογός µας καταδικάζει την απαράδεκτη έκθεση του ΟΟΣΑ.

Σύµφωνα µε την έκθεση αυτή, τις απολύσεις µας θα ακολουθήσουν δίδακτρα στα δηµόσια πανεπιστήµια και για τους προπτυχιακούς φοιτητές και όχι µόνο για τους µεταπτυχιακούς όπως γίνεται µέχρι σήµερα, ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η αδειοδότηση ιδιωτικών πανεπιστηµίων.

Γίνεται ξεκάθαρη η επέκταση της επιχειρηµατικής λειτουργίας του Πανεπιστηµίου και η µετατροπή του σε ακόµα ένα πεδίο κερδοφορίας. Εµείς παλεύουµε για ένα δηµόσιο και δωρεάν Πανεπιστήµιο, σύµφωνα µε τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. ∆ιεκδικούµε µαζί µε τους Φοιτητικούς Συλλόγους, που όλες αυτές τις εβδοµάδες είµαστε µαζί στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Πανεπιστηµίου, την κατοχύρωση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές και απαιτούµε το ξενοδοχείο Λα Μιράζ ιδιοκτησίας ΕΚΠΑ να µετατραπεί σε φοιτητική εστία χωρίς ενοίκιο.
 
«Η προσπάθεια από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο άμεσα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανής του Θεοδόσης Πελεγρίνης κατά την τοποθέτησή του στη σύνοδο των πρυτάνεων, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας ότι «η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσω του διαλόγου».

Ο κ. Πελεγρίνης είχε προτείνει προς τη σύγκλητο και ήταν και η απόφασή της την περασμένη εβδομάδα, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τρόπο ομαλό και συγχρόνως το υπουργείο να συνεχίσει το διάλογο».


Επίσης έκανε αναφορά στη συνάντηση των εκπροσώπων της συγκλήτου Ε. Καραμαλέγκου και Χ. Χρυσανθάκη, χθες με τον υπουργό, μετέφεραν ότι η δίωρη συζήτησή τους ήταν «εποικοδομητική» και ότι ανέλαβαν να ενημερώσουν τους διοικητικούς, ωστόσο «το κλίμα πυροδοτήθηκε από διαμάχη μεταξύ των απεργών».

«Όλοι μας στην πανεπιστημιακή κοινότητά μας θέλουμε να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο. Και όλοι πρέπει να δείξουμε πνεύμα συνεννόησης» τόνισε ο κ. Πελεγρίνης και σχολιάσε πως «ο πρύτανης καθημερινά ασχολείται πολλές ώρες με το να αντιμετωπίζει τις συνεχείς διώξεις της πολιτείας σε βάρος του κι αυτό είναι άδικο και ψυχοφθόρο» και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη συμπαράστασή τους.

Σχετική είδηση: Στηρίζει Πελεγρίνη η Σύνοδος των Πρυτάνεων
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε"Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε"
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου