Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Υπέροχη τάρτα με σπανάκι!

asimbibastos news
Γευστική, ελαφριά και με πολύτιμα για την υγεία μας συστατικά, η τάρτα σπανάκι θα αποκτήσει φανατικούς οπαδούς μέσα από την οικογένεια σας αλλά και από τους φίλους σας..


Υλικάγια τη βάση της τάρτας:

250γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1κ.γ baking powder
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
Λίγο νερό
Λίγο αλάτι

για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 αβγά
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
100γρ φέτα με χαμηλά λιπαρά
2κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση, στρώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο , μέχρι να σκληρύνει ελαφρώς και να ροδίσει.
2. Σε ένα τηγάνι, «μαραίνουμε» τα κρεμμύδια και το σπανάκι, με το ελαιόλαδο.
3.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα μυρωδικά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4.Τα βάζουμε μέσα στη ζύμη της τάρτας (την οποία την έχουμε αφήσει να κρυώσει) και περιχύνουμε με το μείγμα από τα αβγά και το γιαούρτι, το οποίο έχουμε χτυπήσει καλά.
5.Ψήνουμε στους 180ο, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει.    


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου