Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Φωτιά σε σπίτι λόγω... κεριών! Η οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και τρία χρόνια!

asimbibastos news
Κινδύνευσε γιαγιά και το εγγονάκι της από φωτιά σε σπίτι στο Κορδελιό
Θεσσαλονίκη
Μια οικογένεια κινδύνευσε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 04:15 τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη, στο σπίτι της στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης. 

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τη γιαγιά και το 5χρονο εγγονάκι της, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σπίτι είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και η οικογένεια χρησιμοποιούσε κεριά.

Στο σπίτι των λίγων τετραγωνικών έμεναν η γιαγιά, το 5χρονο παιδί και οι γονείς του.

Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν, προκύπτει ότι το σπίτι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο δήμαρχος Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε στο Mega, ότι η οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και 2 χρόνια. Όπως είπε, η οικογένεια λάμβανε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και την Εκκλησία.

Ο δήμαρχος επισήμανε, δε, ότι υπάρχουν άλλες 700 οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα στο Δήμο Ευόσμου και -όπως είπε- η κατάσταση αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να έχει καλύψει ο Δήμος τους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Λαφαζανίδης σημείωσε ότι ακόμη κι αν ο Δήμος είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για τις 700 οικογένειες, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, το ρεύμα είχε κοπεί τρία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η οικογένεια δεν πλήρωνε ούτε το ενοίκιο ή τους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ.


Η.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου