Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νεολαία Σπίθας - Ο Αγώνας, οι Στόχοι, το Χρέος και το Όραμα

Εικόνα M.K
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΙΘΑΣ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΙΘΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Οι νέες και νέοι της Σπίθας αγωνίζονται για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αναγέννησης της παιδείας και του πολιτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας.Δεν πιστεύουμε στο υπάρχον πολιτικό και οικονομικό σύστημα γιατί στη πράξη έχουν αποτύχει. Προσπαθούμε να ενώσουμε το λαό και όλες τις Δημοκρατικές-προοδευτικές δυνάμεις του τόπου,σε ένα Μέτωπο με σκοπό την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος για να διώξουμε την ξένη ακρίδα από τη χώρα μας.

Η Σπίθα είναι ένας πυρήνας ιδεολογίας που έχει ως στόχο να συσπειρώσει το λαό σε ένα λα'ι'κό μέτωπο αντίστασης, απαλλαγής, αλληλεγγύης, ανάπτυξης.Οι δικοί μας στόχοι, για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ / ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ / ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, θα πρέπει να γίνουν στόχοι του λαού, να μεταδώσουμε δηλαδή την ιδεολογία μας και το όραμά μας,για μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη,για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και των λαών, στον ανεξάρτητο και ριζοσπάστη πολίτη. Εμείς, οι νέες και νέοι της Σπίθας, καθημερινά δίνουμε κοινωνικό αγώνα και με δράσεις αλληλεγγύης βοηθάμε τον αγωνιζόμενο λαό να επιβιώσει.Σε αυτό το δύσκολο έργο,καθημερινά ολοένα και περισσότεροι νέοι έρχονται κοντά μας και στη συνέχεια απλώνονται στη κοινωνία σαν ακτίνες μεταδίδοντας την ''Σπίθα τους'', μέχρι η Σπίθα θα φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει.
Υλικοί όροι και ο αγώνας της Νεολαίας

Οι Σπίθες έχουν ως κύριο σκοπό τους να ενημερώνουν το λαό για τα πρακτικά ζητήματα που θα του δώσουν το έναυσμα για την ανατροπή και την ανάπτυξη, δηλαδή τα ίδια τα μέσα της σημερινής αστικής τάξης (εθνικός πλούτος, εργοστάσια, καλλιεργήσιμη γη, εναλλακτικές πηγές ενέργειας κτλ ).

Είναι σαφές πως οι ξένοι κατακτητές θέλουν να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο. Είναι δική μας η υποχρέωση να τους σταματήσουμε! Ο εθνικός μας πλούτος ανήκει στους Έλληνες πολίτες και είναι μία από τις διεξόδους προς την ανάπτυξη. Η Σπίθα έχει σαφή πρόταση προς το λαό για αυτό το ζήτημα με βασικό πρόταγμα την διαχείριση του από το λαό για τον λαό με τη μορφή των κοινοπραξιών.


Στόχος του αγώνα μας είναι η εθνική ανεξαρτησία η οποία έχει τις εξής διαστάσεις:

Πολιτική: Aφορά ζητήματα λαϊκής κυριαρχίας και οικοδομήσεως γνήσιας δημοκρατίας του λαού.

Κοινωνική: Υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που έχουν συμμαχήσει με τους ξένους κατακτητές και πρέπει σύσσωμος ο λαός να τις αντιπαλέψει.

Οικονομική: Να απαλαγούμε από τα μνημόνια υποτέλειας και να αξιοποιηθεί ο εθνικός μας πλούτος από το λαό για το λαό. Να δομήσουμε μια νέα μορφή κοινωνικής οργάνωσης δεδομένου ότι το παρόν οικονομικό σύστημα έχει αποτύχει.

Διεθνής πολιτική: Στην σχέση της με τους άλλους λαούς η Ελλάδα είναι ανάγκη να γίνει μια χώρα πρότυπο ειρήνης και συνεννόησης των λαών.

Πολιτισμική: Μια χώρα πολιτισμού, όπου η πολιτισμική μας κληρονομιά καθώς και οι δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας επιτέλους θα αξιοποιηθούν κερδίζοντας την θέση που τους αναλογεί στην εκτίμηση των λαών όλου του κόσμου.

Ενωμένοι μπορούμε. Υπάρχει λύση. Εφικτή λύση.Η Σπίθα έχει εμπεριστατωμένη πρόταση, στηριγμένη πάνω στις Αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ιδρυτή της Σπίθας Μίκη Θεοδωράκη.

Το χρέος μας - Ας γίνουμε όλοι χτίστες

Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα, που έχει καταδικάσει τον ελληνικό λαό.Το υπάρχον πολιτικό σύστημα, επικαλείται τη δημοκρατία, μια δημοκρατία που αποφασίζουν αυτοί για εμάς χωρίς εμάς, μια δημοκρατία που δέχεται εντολές από τον άξονα και στην ουσία υπάρχει μόνο για τυπικούς αλλά και για παραπλανητικούς λόγους. Προσπαθούν να κοιμίσουν τον Ελληνικό λαό λέγοντάς του πως τα μέτρα εξαθλίωσης που παίρνουν οι βουλευτές, παίρνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και προτάσσουν ως επιχείρημα ότι εσύ τους ψήφισες άρα δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι. Βέβαια δεν αναφέρουν το γεγονός πως αυτή τη στιγμή τα κόμματα της κυβέρνησης έχουν ένα 20% με 25% ... δηλαδή στην δημοκρατία τους κυβερνάει η μειοψηφία και έχει το δικαίωμα να καταδικάζει τους πολίτες σε εξαθλίωση, ανεργία, εθνική ταπείνωση ... σε θάνατο!

Η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας μας, αλλά και όλων των χωρών που έχουν απολέσει την εθνική τους ανεξαρτησία και βρίσκονται υπό την επήρεια του 4ου Ραιχ και του καπιταλισμού, είναι μία Σπίθα. Να μπορέσουν δηλαδή οι λαοί να καταλάβουν πως δεν υπάρχουν σωτήρες και πως για μπορέσουν να επιβιώσουν θα πρέπει να ξυπνήσουν, να αγανακτήσουν,να οργανωθούν και αδελφωμένοι να αντισταθούν,εναντίων των δυνάμεων κατοχής, γιατί το μόνο πράγμα που φοβάται το σύστημα είναι η οργανωμένη αντίσταση του λαού. Έτσι λοιπόν, μόνο ο λαός μπορεί να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σύστημα και να επιβάλλει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ας γίνουμε όλοι χτίστες για να οικοδομήσουμε μια Δημοκρατία νέου τύπου, όπου αφέντης και αρχηγός θα είναι ο κυρίαρχος λαός. Μια δημοκρατία που θα αποφασίζουν οι πολίτες για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας τους. Να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΙΘΑΣ ΚΑΙ ΛΑ'Ι'ΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ένα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, θα σώσει το λαό από τη πείνα και την πατρίδα από το ξεπούλημα. Ένα μέτωπο που θα έχει κοινωνικό περιεχόμενο για μια κοινωνία δίκαιη και έναν λαό ελεύθερο και κυρίαρχο.Οι εργαζόμενοι και όλα τα στρώματα του πληθυσμού που θίγονται θα ανατρέψουν το παρόν σύστημα εκμετάλλευσης, αφού πρώτα συγκροτηθούν σε ένα Παλλαϊκό Μέτωπο μαζί με όλες τις Δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.Μόνο τότε θα καταργηθούν τα μνημόνια και θα γίνει αδύνατη η συνέχιση του καπιταλιστικού καθεστώτος, με αποτέλεσμα να απομονωθεί η αστική τάξη από τους φυσικούς οικονομικούς συμμάχους. Στόχος του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Μετώπου, είναι να ελευθερώσει τη πατρίδα και το λαό από τη ξένη κατοχή, να επιβάλλει εκλογές στο σύστημα και στη συνέχεια ο λαός να εκφραστεί ελεύθερα.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΙΘΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗ

Ανάμεσα στις δραστηριότητες των νέων της Σπίθας, είναι και η διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, όπως προβολές ταινιών λαϊκές μουσικές βραδιές κ.α. Μέσα από αυτές τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ερχόμαστε πιο κοντά και συζητάμε για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, γιατί σε αντίθεση με τα μνημόνια που θέλουν να ζούμε σε καθεστώς κατάθλιψης εμείς απαντάμε το εξής: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΙΘΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΤΗΣ

1.Η πάλη κατά των μνημονίων και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

2.Η πάλη για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ελευθερία.

3.Η πάλη για την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας και του Πολιτισμού.

4.Η πάλη για απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

5.Η πάλη για την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας, την τέχνη, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό των Νέων.

6.Η πάλη για την Άμεση Δημοκρατία.

7.Η πάλη κατά της ολιγαρχίας, των μονοπωλίων και των κεφαλαίων.

8.Η πάλη για να γίνει η Ελλάδα μια χώρα ειρήνης και συνεννόησης των λαών.

9.Η πάλη για την λα'ι'κή κυριαρχία.

10.Η πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την εθνικοπαραφροσύνη της άκρας δεξιάς.

Λαός και Νεολαία μπορούν να αντισταθούν και να ανατρέψουν τα σχέδια της ολιγαρχίας, του κεφαλαίου και των ξένων κατακτητών.

Σπίθα, Λαός και Νεολαία μπορούν να φέρουν τη Δημοκρατική αλλαγή και την απελευθέρωση της πατρίδας.

Καλούμε όλες τις Νέες και τους Νέους που θέλουν να αντιδράσουν, που θέλουν να ζήσουν, που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά που μας κλέψανε, να ενωθούν μαζί μας, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια δημοκρατική παράταξη νέων, που θα δώσει σκληρή μάχη, έξω από το σύστημα και μακρυά από παλαιοκομματικά στερεότυπα, για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας πήραν,για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Ενωμένοι, η νεολαία, μαζί με τους φοιτητές, μαζί με τους γονείς, τους εργάτες, τους αγρότες και όλους τους πολίτες που έχουν αγανακτήσει, και που ζουν στην εξαθλίωση των μνημονίων και της εξουσίας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

H ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ

Για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την λαική κυριαρχία, για την αγάπη στον άνθρωπο, για την ΖΩΗ.


Ήτανε νέοι ήτανε νέοι, ήταν παιδιά και έτυχε να 'ναι και καλή σοδειά

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου