Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας για την σύλληψη συνδικαλιστή

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Ευελπίδων και παναττική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναίτια, όπως αναφέρει, σύλληψη του μέλους της, Παύλου Αντωνόπουλου, «γιατί συμμετείχε σε απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής».

Ο εν λόγω συνδικαλιστής δικάζεται στις 12 το μεσημέρι στο αυτόφωρο με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «καταφεύγει σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε. και το ΔΝΤ».
Όπως τονίζει, η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, λόγω των εκδηλώσεων για την ελληνική προεδρία, παραβαίνει στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα.



Με κατασκευασμένες κατηγορίες διώκεται ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος. -Συγκέντρωση αλληλεγγύης


Ο Παύλος Αντωνόπουλος είναι ένας εκπαιδευτικός, μαχητικός συνδικαλιστής, πρωτοπόρος σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση. (Σ’ αυτό το βίντεο από περασμένη διαδήλωση τον ακούμε να εκφράζει τις απόψεις του στο «Βαθύ Κόκκινο» για την πολιτική συγκυρία και την αναγκαιότητα δυναμικών μαζικών αγώνων).

Χτες στην πορεία που οργάνωσαν μια σειρά συλλογικότητες συνελήφθη και κρατείται ενώ το πρωί σήμερα θα οδηγηθεί στο αυτόφωτο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!

Σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπετε με διάταξη του ν187α –που έχει ψηφίσει και ο Σύριζα- ενώ σε ενδεχόμενη καταδίκη του θα κινδυνέψει με απόλυση από την δουλειά του.

Αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα συμπαράστασης στον διωκόμενο με κατασκευασμένες κατηγορίες αγωνιστή.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.
Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παύλο Αντωνόπουλο την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 16) και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

«Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

Καλούμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο Πέμπτη 9/1/14, 11 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16)» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, καθηγητή, συνδικαλιστή - μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος προσήχθη λίγο μετά τις 6μμ και οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολίτη, τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Πέμπτη 9/1 στις 11πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16).

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΗΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου