Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Μεσολόγγι: 17 συλλήψεις για την κατάληψη στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη

Μεσολόγγι: 17 συλλήψεις για την κατάληψη στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη1
7 άτομα ηλικίας από 15 έως 44 ετών συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι την Κυριακή, μετά από παραβίαση σφραγίδων και είσοδο στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη.


Το μεσημέρι της Κυριακής περίπου 20 άτομα μπήκαν στο προαύλιο και το κτίριο, παραβιάζοντας τις κλειδαριές, και ανήρτησαν πανό. Στη συνέχεια αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς το Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου, όπου και συνελήφθησαν.
Τόσο στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη, όσο και στο Ραδιομέγαρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια με σημαίες, πανό, έντυπο υλικό, δύο στιλέτα, 23 άδεια μπουκάλια, πέντε κυλινδρικά συμπαγή σίδερα, δύο κυνηγετικά φυσίγγια και μια αγροτική χατζάρα. Σημειώνεται ότι η Βάλβειος Βιβλιοθήκη ήταν υπό κατάληψη ως τις 26 Αυγούστου, οπότε και είχε σφραγιστεί από την αστυνομία και παραχωρηθεί σε εκπρόσωπο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παραβίασης σφραγίδων, της παράνομης οπλοκατοχής, της απείθειας και της αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου