Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Αθώοι έστω και αργά οι «χρυσοί» πρωταθλητές


Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών που αποκαλύφθηκε το 2008. 
Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρ. Ιακώβου, ο Βαλ. Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων ζήτησε προηγουμένως ο εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσο μάλλον οι αθλητές. «Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή έτυχε;» υποστήριξε ο εισαγγελικές λειτουργός.

Κατά τις απολογίες τους (για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, σχετικά με παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ), όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου, τόνισε ότι το 2007 υπήρχε αδυναμία εντοπισμού των απαραίτητων σκευασμάτων στην ελληνική αγορά, με συνέπεια να απευθυνθούν στο εξωτερικό. «Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει, κι έτσι ρώτησα ένα γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό», σημείωσε.

O χρυσός προπονητής, Χ. Ιακώβου, μιλώντας στο zougla.gr, τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος και ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να βοηθά αθλητές, αλλά το κεφάλαιο «άρση βαρών» έχει κλείσει.

Η Δικαιοσύνη (Άννα Κουσιοπούλου, Πρόεδρος, Νικόλαος Ροζάκης, Μαρία Μπουτάκη, Πλημμελειοδίκες και Δημήτριος Νομικός, Εισαγγελέας) αθώωσαν την σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδος στο αγώνισμα της Άρσης Βαρών. Ο Προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες, Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν “Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε”». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου