Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται δήμευση καταθέσεων

asimbibastos news
Έρχεται δήμευση καταθέσεων: Πρώτη η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει για τα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων
Πόσο αστείο και ταυτόχρονα εξοργιστικό μπορεί να είναι ένα δημοσίευμα του ΔΟΛ στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», το οποίο ξεκινά με την φράση: «Τι είναι μια περιουσία; Μάταιος πλούτος, εφήμερος, περαστικός. Ιδίως όταν αυτά προέρχονται από «αρπαχτές», από τα «πάρτι χρεών» των κυβερνήσεων και τα «δανειακά όργια» των τραπεζών, όπως αυτό συνέβαινε τα τελευταία 10 χρόνια στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.».

Δεν τρελάθηκαν, βέβαια, εκεί στον ΔΟΛ, ούτε άξαφνα εγκατέλειψαν τις υλιστικές θέσεις που προπαγανδίζουν διαχρονικά. Απλώς έπρεπε να γράψουν ένα άρθρο που να είναι θετικά διακείμενο στην επερχόμενη δήμευση καταθέσεων, που ετοιμάζουν τα σκοτεινά think tanks του εξωτερικού.
Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στα σχέδια που εκπονούν οι ξένοι προκειμένου να «φορολογήσουν τους πλούσιους», μέσω επιβολής φόρων – απευθείας δημεύσεων μέρους των καταθέσεων όλων των καταθετών. Ο όρος περί πλουσίων έχει σκοπίμως μπει σε εισαγωγικά, αφού η πλειονότητα αυτών έχει ήδη τα χρήματα της σε φορολογικούς παραδείσους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας έχει μεγάλα κεφάλαια σε ελβετικές τράπεζες. Πόσο μάλλον ο οποιοσδήποτε άλλος πλουτοκράτης, ο οποίος δεν δεσμεύεται ηθικά να κρατάει να τα λεφτά του εντός της χώρας. Συνεπώς θεωρείται βέβαιο ότι για μία ακόμα φορά θα την πληρώσει ο απλός Έλληνας πολίτης.
Άλλωστε παρακάτω στο ίδιο άρθρο του «Βήματος» ο Στέφαν Μπαχ, επικεφαλής του Τμήματος «Κράτος» στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW του Βερολίνου, λέει ότι όλα πρέπει να γίνουν στο «πρότυπο της Κύπρου», προδίδοντας έτσι το όλο σχέδιο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου