Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί δεν μιλάει κανείς για τη Κύπρο;

γράφει ο Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης


Γιατί δεν μιλάει κανείς για τη Κύπρο; Που είναι οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις απέναντι στο"Σχέδιο Ανάν 2"; Θα σταθεί η αντιπολίτευση στο ύψος των περιστάσεων ή θα μονοπωλήσει τις διαμαρτυρίες η ακροδεξιά;



Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προκύψουν διαμαρτυρίες για τη προδοσία της Κύπρου, όμως εδώ θα φανεί εάν η οικονομική καταστροφή τις χώρας μετέβαλλε προς το καλύτερο ή το χειρότερο τα χαρακτηριστικά του Έλληνα. Αυτό γιατί αν και είναι αλήθεια πως η κινητοποίηση της κοινωνίας τα τελευταία 4 χρόνια έχει οξυνθεί, τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια στα μάτια και να δούμε ποια είναι η ποιότητα τις αντίστασής μας.

Είναι μόνο ταξική η αντίστασή μας; Προς το παρόν, χωρίς να παραβλέπουμε συχνά τις συνθήκες κατοχής που βιώνουμε, εκεί επικεντρωνόμαστε. "Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη κρίση τους", "Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα", "Πάγκαλε πεινάμε κατέβα να σε φάμε"! Είναι θεμιτό καθώς η χώρα δέχεται μια άγρια ταξική επίθεση που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν έχουμε κατανοήσει τι θα πει πως είμαστε υπό κατοχή!

Το "Ανάν 2" μαζί με το Μακεδονικό, το ζήτημα του Αιγαίου, την Θράκη είναι θέματα που έρχονται σχεδόν ταυτόχρονα να ολοκληρώσουν την εθνική καταστροφή της χώρας και την τελική διάσπασή της σε κατεχόμενα κρατίδια γιουγκοσλαυικού τύπου. Όσοι βλέπουν μόνο την οικονομική καταστροφή της κοινωνίας χωρίς να βλέπουν πώς αυτή είναι επόμενη της εθνικής, τότε θα πρέπει να σκεφτούν ποιος είναι ο μύχιος λόγος της αντίστασής τους. Είναι πρώτα η τσέπη ή η πατρίδα;

Είναι η εθνική καταβαράθρωση, η εθνική διαπόμπευση, η εθνική υποτίμηση που βρίσκει ένα λαό τρομαγμένο, ενοχικό, ευνουχισμένο, αδύναμο να αντιδράσει, που αρκείται να ψελλίσει ένα στους τελώνες ένα "φέρτε πίσω τα κλεμμένα". Τώρα είναι που το κίνημα όμως θα πρέπει να πάρει απελευθερωτικά χαρακτηριστικά και να σταθεί απέναντι στις απανωτές εθνικές εκχωρήσεις. Η προδοσία της Κύπρου πρέπει να βρει μπροστά της σύσσωμο τον ελληνικό λαό σε ένα μέτωπο, μία αντίσταση που να τρομοκρατήσει τους ντόπιους και ξένους μεσίτες των ελληνικών εδαφών.

Θυμηθείτε το ηρωικό "ΟΧΙ" στο "Σχέδιο Ανάν", τις γεμάτες από λαό κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό, τη προδοσία των Ιμίων μετά την ηρωική πτώση των τριών παλικαριών. Το "νέο Ανάν" θα πάρει απάντηση ένα νέο "ΟΧΙ".

"ΟΧΙ" στη προδοσία της Κύπρου με το νέο "Σχέδιο Ανάν"!


Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου