Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σήμερα 5.00 μμ υποδεχόμαστε την Μέρκελ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

079A8737195C19CD6BC4169602578213.jpg


Τα καλέσματα:

Με το σύνθημα «NO MORE, THANK YOU» και με μία θερμή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας – όπως πάει να καθιερωθεί πλέον σε κάθε επίσκεψή της – υποδέχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ την Άνγκελα Μέρκελ. Έχει μάλιστα κυκλοφορήσει και δύο ενδεικτικές αφίσες για να μην μείνει καμία αμφιβολία για τα «αισθήματα» των διαδηλωτών έναντι της καγκελαρίου.

Έστω και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται στο Παρίσι για ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση της αριστεράς, αλλά και για συμμετοχή σε πορεία κατά της λιτότητας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οργανώνει μία συγκέντρωση – δείγμα των άγριων πολιτικών του διαθέσεων έναντι της γερμανίδας καγκελαρίου. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα φρόντισε χθες από τις Βρυξέλλες να στείλει μήνυμα προς την κυρία Μέρκελ, λέγοντας ότι σύντομα θα έχει να κάνει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
merkel_poster01.jpg
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος με προφανή στόχο να υπάρχει το εξής κοντράστ: Από τη μία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να «εμφανίζεται περιχαρής με την Μέρκελ μπροστά στα φωτογραφικά φλας κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις για την έξοδο από την κρίση, ενώ αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες θα διαβεβαιώνει για την τήρηση κατά γράμμα των μνημονιακών δεσμεύσεων και από την άλλη ο λαός να διαδηλώνει κατά των βάρβαρων πολιτικών του Βερολίνου», όπως αναφέρουν στελέχη της Κουμουνδούρου.
«Από τη μία οι φιλοφρονήσεις, από την άλλη η οργή» αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική άποψη που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση για την κυρία Μέρκελ και επιρρίπτει φυσικά σε εκείνη την περιπέτεια που ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια. «Είναι αντιπαθής, θα της το δείξουμε. Για την πολιτική της, δεν είναι προσωπικό το θέμα» λένε.
merkel_poster02.jpg
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και μάλιστα το τόνισε με έμφαση και ο κ. Τσίπρας, ότι η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει προεκλογικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Σαμαρά.
Πίσω πάντως από τις αντιδράσεις της Κουμουνδούρου υπάρχει και η ανησυχία μήπως η καγκελάριος κάνει και κάποιες πρακτικές κινήσεις στήριξης, που θα ενισχύσουν την έτσι κι αλλιώς έντονη επικοινωνιακή αξιοποίηση της επίσκεψης και δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο θετικό κλίμα για την κυβέρνηση – έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να αναδείξει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και την απροθυμία της κυβέρνησης να το θέσει ευθέως στην κυρία Μέρκελ

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην πρωτεύουσα που διοργανώνουν φορείς, σωματεία και η Επιτροπή Αντίστασης στη Νέα Γερμανική Κατοχή, στην πλατεία Κλαυθμώνος σήμερα στις 17:30 το απόγευμα.
«Για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη Γερμανική επικυριαρχία στην Ελλάδα και την Ευρώπη,....

Για να διεκδικήσουμε την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επανόρθωση των πολεμικών ζημιών,
Για να επιστραφούν οι κλεμμένες αρχαιότητες κατά τη γερμανική κατοχή,
Για να αποκαλυφθούν, η λίστα της SIEMENS και τα γερμανικά σκάνδαλα στην Ελλάδα και να τιμωρηθούν οι επίορκοι πολιτικοί,
Για να μην περάσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής εξαθλίωσης, της σκληρής λιτότητας για τον λαό», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου