Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Επεισόδια στην Ερμού ΦΩΤΟ-BINTEO


Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας, όπου τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά λόγω του εορταστικού ωραρίου.


Αντεγκλήσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών εμποροϋπαλλήλων που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των καταστημάτων, και δυνάμεων των ΜΑΤ που τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη χημικών, ενώ ένας διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικούς.
Ποτέ την Κυριακή

Εν μέσω αντιδράσεων και διαμαρτυριών άνοιξαν σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του νόμου που προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμά τους επτά Κυριακές τον χρόνο και προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους ενόψει του Πάσχα.

Η προσέλευση του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική, καθώς από το πρωί πολλοί επισκέφθηκαν τα μαγαζιά και προχώρησαν σε «πασχαλινές αγορές», ενώ κάποιοι άλλοι απλώς κοντοστέκονταν στις βιτρίνες, ρίχνοντας διερευνητικές ματιές.

Ωστόσο, από τις 11.00 το πρωί, εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή συγκεντρώθηκαν στην οδό Ερμού φωνάζοντας συνθήματα και εμποδίζοντας μερίδα καταναλωτών να εισέλθει στα καταστήματα.


Ικανοποιητική η προσέλευση των καταναλωτών
Ικανοποιητική η προσέλευση των καταναλωτών
Πορεία στην οδό Ερμού
Πορεία στην οδό Ερμού


Παρουσία της αστυνομίας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Παρουσία της αστυνομίας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Τα πανό των διαδηλωτών
Τα πανό των διαδηλωτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου