Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κατεβάζουν διακόπτες



Από τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης αναμενόταν να ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος, τις οποίες εξήγγειλε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ειδικότερα, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης «σήμερα, ημέρα Πέμπτη και κατά το χρονικό διάστημα από 11.00’ έως 14.00’, αναμένεται να πραγματοποιηθούν -μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ- εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που έχουν ως συνέπεια τη μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας».

Ο Διαχειριστής ξεκαθαρίζει ότι το πρόγραμμα περικοπών που ανακοινώθηκε, μέγιστης διάρκειας 1 ώρας, είναι απολύτως ενδεικτικό και ενδέχεται να μεταβληθεί, τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορά.

Αυτό διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να «μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας) και οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί κατά την κατάρτιση του προγράμματος περικοπών».

Το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr















Ο ΔΕΔΔΗΕ επίσης παρέχει συμβουλές προς τους καταναλωτές:



Tην ίδια ώρα, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και συνδικάτα έχουν λάβει θέσεις μάχης, ενώ τόσο οι καταναλωτές όσο και οι τουρίστες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με μπλακ-άουτ στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ήδη από τα ξημερώματα της Πέμπτης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ, και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής οι μονάδες που έχουν κλείσει είναι οι: Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο.

Με επιστράτευση προειδοποιεί η κυβέρνηση

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, πάντως, η κυβέρνηση να απαντήσει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με επιστράτευση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει. Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους. Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό».


πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου