Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

lemon pie!

 

Υλικά

Για την τάρτα:
  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  •  3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπεικιν παουτερ
  • λιγο αλατι

Για την κρέμα:
  • 1 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κόφτες κορν φλάουερ
  • 4 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
  • 3 κροκους αυγών
  •  ξύσμα από ένα λεμόνι
  • μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • μισό φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο

Για τη μαρέγκα:
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 8- 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε σε κομματάκια το βούτυρο.
  2. Τρίβετε το μείγμα, ωσότου γίνει ψιχουλιαστο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε το μείγμα. Χτυπάτε το κροκαδι με το κονιάκ και ραντίζετε το μείγμα, ενώ το ανακατευτε.
  3. Μαζευτε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη ζυμώνετε ελαφρά. Την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη επί 1/2 ώρα.
  4. Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόχαρτα και την ανοίγετε σε φύλλο στρόγγυλο,πάχους 3/4 περίπου εκατοστού. Βγάζετε το λαδόχαρτο από την επιφάνεια και αναποδογυρίζετε το φύλλο με το χαρτί, όπως είναι, σε φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 24 εκατοστών.
  5. Ξεκολλάτε και το δεύτερο λαδόχαρτο και τρυπάτε το φύλλο με πιρούνι, σε διάφορα μέρη.
  6. Αφήνετε τη φόρμα με το φύλλο στο ψυγείο επί 1/2 ώρα.
  7. Την ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 10 λεπτά. Βγάζετε τη τάρτα και την αφήνετε να κρυώσει.
  8. Ετοιμάζετε τη κρέμα λεμονιού. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ, το αλεύρι και ελάχιστο αλατι.
  9. Προσθέτετε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και βάζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά επί 1 λεπτό, ενώ το ανακατεύετε συχνά.
  10. Χτυπάτε τα κροκαδια και ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη ζεστή κρέμα. Τα ρίχνετε στην υπόλοιπη κρέμα και την ανακατεύετεσε σιγανή φωτιά επί 5 λεπτά.
  11. Την αποσύρετε,από την φωτιά και πρόσθετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βούτυρο.
  12. Βάζετε την κρέμα λεμονιού, όταν γίνει χλιαρή, μέσα στην ψημένη τάρτα.
  13. Ετοιμάζετε τη μαρέγκα. Χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμοριο σε μαρέγκα, προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη και χτυπάτε να σφίξει καλά.
  14. Βάζετε τη μαρέγκα πάνω στην κρέμα αφήνοντας την επιφάνεια ανώμαλη ή στολίζετε με το κορνε. Ψήνετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο επί 8 λεπτά ή ωσότου η μαρέγκα ροδίσει.
  15. Την αφήνετε να κρυώσει τελείως και τη βάζετε κατόπιν στο ψυγείο.
































πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου