Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Υπεγράφη συμφωνία για να ξαναχτιστεί ο Άγιος Νικόλαος στην Νέα Υόρκη


asimbibastos news

Η Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής δέχτηκε το Σαββατοκύριακο μια ευχάριστη είδηση, κομιστής της  οποίας ήταν ο ίδιος ο Κυβερνήτης της Πολιτείας Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Μιλώντας σε γεύμα, που παρατέθηκε στην Αμερικανική μεγαλούπολη στα πλαίσια της θερινής σύγκλισης του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου,  ο Κυβερνήτης Κουόμο ανακοίνωσε ότι στις 18 Οκτωβρίου υπεγράφη η τελική συμφωνία για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου, της εκκλησίας που βρίσκονταν στην περιοχή του Σημείου Μηδέν και που γκρεμίστηκε από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.


Ο κύριος Κουόμο είπε επίσης ότι η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης, στην δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται όλη η περιοχή του Σημείου Μηδέν,  θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για την κατασκευή των υποδομών και τη διαμόρφωση του θεμέλιου χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο νέος ναός του Αγίου Νικόλαου. Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η φάση αυτή  θα ολοκληρωθεί στους επόμενους δώδεκα μήνες και τόνισε πως αμέσως μετά ο χώρος θα παραδοθεί στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουόμο για την «καθοριστική συμβολή» του στην προσπάθεια «να αναστηθεί ο Ναός του Αγίου Νικολάου» είπε ότι όταν θα ξαναχτιστεί η εκκλησία αυτή θα είναι «κάτι πολύ ιδιαίτερο, ένας χώρος προσευχής, ένας χώρος παρηγοριάς, ειλικρίνειας και συμφιλίωσης, ένας χώρος στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων της 11ηςΣεπτεμβρίου θα μπορούν να επισκέπτονται και να ανάβουν ένα κερί».  

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Κυβερνήτης Κουόμο είπε μεταξύ άλλων:  «Σας συγχαίρω για ότι κάνατε. Από την πλευρά μου έπραξα ότι έπρεπε να κάνω, έπραξα το καθήκον μου, έπραξα αυτό για το οποίο εξελέγην. Αλλά ο αγώνας που εσείς κάνατε για τον Άγιο Νικόλαο για πάνω από μια δεκαετία είναι εξαιρετικός και αξιέπαινος. Αντιμετωπίσατε κάθε πιθανό εμπόδιο και ακούσατε το «όχι» πολλές φορές. Αντιπαλέψατε με την γραφειοκρατία, με διαφορετικούς κυβερνήτες, με διαφορετικούς προϊσταμένους της Λιμενικής Αρχής και δεν δεχθήκατε το «όχι», αλλά συνεχίσατε με επιμονή και αποφασιστικότητα και αυτό αποτελεί μια πολύ χαρακτηριστική και ωραία πτυχή της Ελληνοαμερικανικής κοινότητος. Οργανωθήκατε, κινητοποιηθήκατε, αρνούμενοι να τα παρατήσετε, αρνούμενοι να χάσετε. Και αυτό ήταν υπέροχο διότι δεν ήταν για σας, δεν ήταν για κάποιο ίδιο συμφέρον, ούτε για προσωπική προβολή οποιουδήποτε, αλλά διότι ήταν θεμελιώδης πεποίθηση της Ελληνικής κοινότητος, η οποία είναι μια κοινότητα πίστεως και φιλανθρωπίας».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου