Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κοκτέιλ καμικάζι!


Πάντα επίκαιρο!!!

Υλικά:

  • 1 μέρος βότκα
  • 1 μέρος λικέρ Triple Sec (πχ Cointreau ή Grand Marnier)
  • 1 μέρος χυμό lime ή λεμονιού (Το ποτό φτιαχνεταί παραδοσιακά με lime)
  • 1 φέτα lime/λεμόνι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ με παγο και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι κοκτέηλ
  2. Γαρνίρουμε με τη φέτα lime
  3. Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το ποτό σε 2-3 σφηνάκια

Λίγα μυστικά ακόμα

Οπως σε όλα τα κοκτέιλ, ο πάγος θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός και πολύ κρύος. Το δε χτύπημα/ανακάτεμα θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να κρυώσουν και να αναμειχθούν, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να λειώσει και να αραιώσει το ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου