Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


asimbibastos news

kypros
Λευκωσία: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν αποχώρησε πριν από λίγο από το Προεδρικό Μέγαρο. Από το Προεδρικό αναχώρησαν νωρίτερα οι Υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας, Παιδείας και Υγείας. Στο μεταξύ, ζητήθηκε από τα ΜΜΕ, διεθνή και κυπριακά, να αποχωρήσουν
από το χώρο του Προεδρικού, γεγονός που δεν γίνεται αποδεκτό από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι και παρέμειναν εκεί.
Προηγήθηκε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο μετά την απόρριψη από τη Βουλή του νομοσχεδίου για κούρεμα των καταθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρία έγινε επεξεργασία δύο νομοσχεδίων, που έχουν σχέση με το σχέδιο Β΄ της Λευκωσίας, ενώ στη συνέχεια θα ζητηθεί γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο, υπο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρία δεν αναμένεται να γίνουν δηλώσεις.
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται πολλά τηλεοπτικά συνεργεία ξένων ΜΜΕ, τα οποία παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σωκράτης Σωκράτους, δεν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια.
Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους ο λόγος που δεν συγκαλείται η Ολομέλεια είναι ότι δεν διαβιβάστηκαν στη Βουλή νομοσχέδια για να καταστεί δυνατή η εξέτασή τους.
Σημειώνεται ότι στις διαβουλεύσεις η Τρόικα επισημαίνει συνεχώς ότι το σχεδιο του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων βρίσκεται στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου