Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πύργος: Φοιτητές μπλόκαραν τον Τζαβάρα

Για περισσότερες από τρεις ώρες το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας βρέθηκε υπό καθεστώς «ομηρίας» από περίπου 200 σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου και πολίτες, εγκλωβισμένος στο στούντιο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Η τηλεοπτική εμφάνιση του πολιτικού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ στις 21.00 αποτέλεσε έναυσμα κινητοποίησης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου. Πολύ σύντομα, περίπου 100 νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο του στούντιο της ΟΡΤ και απέκλεισαν τον κ. Τζαβάρα, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους μαζί του.



Στη συνέχεια κατέφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια με τους σπουδαστές, οι οποίοι άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται. Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ο υπουργός δέχτηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των φοιτητών και για αρκετή ώρα παρέμειναν στα γραφεία της ΟΡΤ συζητώντας το επίμαχο θέμα του ΤΕΙ Πύργου.



Τα όσα ειπώθηκαν, όπως υποστηρίζει η διοίκηση του καναλιού, καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα και ένα αντίτυπο του περιεχομένου της κασέτας θα δοθεί σήμερα το πρωί σε εκπροσώπους των σπουδαστών, ώστε να έχουν στα χέρια τους τις εικόνες με τις δεσμεύσεις που -όπως είπαν- έλαβαν από τον κ. Τζαβάρα για μεγαλύτερη πίεση και προσπάθεια στο θέμα του ΤΕΙ.



Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στον χώρο έξω από το στούντιο της ΟΡΤ έφτασαν για να στηρίξουν τον αγώνα των σπουδαστών αλλά και να διατρανώσουν τα δικά τους αιτήματα πολίτες, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι των εργολάβων δακοκτονίας. Οι τελευταίοι, όπως δήλωσαν προχθές, έλαβαν δεσμεύσεις για την πληρωμή τους, οι οποίες όμως για άλλη μια φορά δεν τηρήθηκαν. Παράλληλα, κοντά στους σπουδαστές βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Μίλησε μαζί τους και με τον υπουργό, και επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα μεταφέροντας τα όσα είπαν με τον κ. Τζαβάρα σε συζήτηση για τα αιτήματα των σπουδαστών.



Οι σπουδαστές θεωρούν πως ο κ. Τζαβάρας δεν παρενέβη -και ως τοπικός βουλευτής- προς όφελος του ΤΕΙ, ενώ έχουν οξύνει τα πνεύματα οι προ καιρού δηλώσεις του περί διατήρησης του ΤΕΙ ως έχει.

Έπειτα από δύο ώρες αποκλεισμού του κ. Τζαβάρα και καθώς δεν διαφαινόταν κάποια θετική εξέλιξη στον ορίζοντα, η αστυνομία αναζητούσε τρόπους για να φυγαδεύσει τον υπουργό, ενώ στο σημείο έφτασε και μια ολιγομελής ομάδα ΜΑΤ.

Παράλληλα αναμενόταν από την Πάτρα μια διμοιρία ΜΑΤ με επικεφαλής τον ίδιο τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Θανάση Ματσίκα. Τελικά η παρέμβαση δεν χρειάστηκε. Ο πρόεδρος του ομίλου όπου ανήκει η ΟΡΤ, ο Λεωνίδας Βαρουξής, βγήκε στην είσοδο του κτιρίου και ζήτησε οποιαδήποτε πράξη διαμαρτυρίας να γίνει εκτός του χώρου του καναλιού, ώστε το προσωπικό της ΟΡΤ να εργαστεί ανεμπόδιστα.



Στη συζήτηση που είχε με τους σπουδαστές, κατάφερε να τους μεταπείσει και οι τελευταίοι έφυγαν από τον χώρο, αφήνοντας τον Κώστα Τζαβάρα να αποχωρήσει μίση ώρα μετά τα μεσάνυχτα.


Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου