Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σχέδιο Αθηνά | Εγκρίθηκαν τα πρώτα προεδρικά διατάγματα από το ΣτΕ


Τέσσερα προεδρικά διατάγματα που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» πήραν έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα συγκεκριμένα προεδρικά διατάγματα αναφέρονται στη συγκρότηση σχολών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
 
Να σημειώσουμε ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά» μένει ακόμα να εγκριθούν άλλα 32 προεδρικά διατάγματα.
 
Σύμφωνα με τα προεδρικά διατάγματα που εγκρίθηκαν οι σχολές που δημιουργούνται είναι οι εξής:
  • Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα λειτουργούν εννέα Σχολές: Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρολόγων Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.
  • Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα λειτουργούν τρεις Σχολές: Οικονομικών Επιστημών (με Τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικής Επιστήμης), Διοίκησης Επιχειρήσεων (με Τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας), Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας (με Τμήματα Πληροφορικής και Στατιστικής).
  • Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα λειτουργούν τρεις Σχολές: Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών (με Τμήματα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Γεωγραφίας), Επιστημών Υγείας και Αγωγής (με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής) Ψηφιακής Τεχνολογίας (με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής).
  • Στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών θα λειτουργεί η Σχολή Καλών Τεχνών (με Τμήματα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Εικαστικών Τεχνών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου